Σε ένα ενιαίο διαγωνισμό για τις επεκτάσεις της Αττικής Οδού, σκοπεύει να προχωρήσει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών όπως δήλωσε την Τρίτη ο υφυπουργός κ. Γιώργος Καραγιάννης.

Κάνοντας τον απολογισμό της τετραετούς θητείας του υπουργείου στον Τομέα των Υποδομών, ο κ. Καραγιάννης διευκρίνισε ότι το υπουργείο, εφόσον η κυβέρνηση εξασφαλίσει μια νέα τετραετία έχει αποφασίσει να προχωρήσει το συγκεκριμένο διαγωνισμό με το μοντέλο των πρότυπων προτάσεων «πακετάροντας» σε ένα διαγωνισμό και όλα τα σχετικά έργα. Πρόκειται για τις επεκτάσεις προς Ραφήνα και Λαύριο και την επέκταση της Δυτικής Περιφερειακής του Υμηττού μέχρι την Λεωφόρο Βουλιαγμένης μέσω της υπόγειας σήραγγα της Ηλιούπολης. Η σχετική πλατφόρμα του υπουργείου για την υποδοχή πρότυπων προτάσεων έχει ήδη ανοίξει.

Ο κ. Καραγιάννης επανέλαβε ότι η Lamda Development θα ωριμάσει τις μελέτες για την επέκταση προς τα νότια προάστια της Αθήνας και ότι το υπουργείο προχωρεί σε κάποιες αλλαγές για τα έργα προς Λαύριο χωρίς να αναφέρει λεπτομέρειες.

Η αστική σήραγγα Ηλιούπολης μήκους 3 χιλιομέτρων θα ξεκινά από το στρατόπεδο Σακκέτα στον Υμηττό και θα καταλήγει στη Λ. Βουλιαγμένης, κοντά στο εμπορικό κέντρο στα σύνορα Αγίου Δημητρίου και Ηλιούπολης. Στη συνέχεια το έργο περιλαμβάνει ανισόπεδους κόμβους μέχρι το ύψος της Γλυφάδας.

Οι πρότυπες προτάσεις είναι ένας νέος τρόπος σχεδιασμού των έργων που θεσμοθέτησε πέρσι το υπουργείο, όπου ο ιδιωτικός τομέας αναλαμβάνει να προτείνει ή να ωριμάσει για λογαριασμό του Δημοσίου. Κατόπιν ακολουθεί ο διαγωνισμός και στην περίπτωση που οριστικός ανάδοχος της σύμβασης δεν είναι ο ιδιώτης που ωρίμασε τεχνικά το έργο, ο οριστικός ανάδοχος είναι υποχρεωμένος να καταβάλει στον προτείνοντα τα έξοδα προετοιμασίας της πρότυπης πρότασης.

Διαβάστε ακόμη 

AXIA: Τιμή στόχος στα 34,9 ευρώ για τη Mytilineos – Από την ενέργεια το 75% των κερδών έως το 2025

Καραμπόλες με ηχηρές αποχωρήσεις και νέες συμμαχίες για το μαμούθ οδικό έργο του ΒΟΑΚ άνω των 1,7 δισ.

«Φουσκωμένες» κατά 2,3 δισ. ευρώ οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ