Πρωτότυπη εκπαιδευτική εκδήλωση, «ΜΕΤΡΩ πράσινες διαδρομές», για μαθητές και μαθήτριες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, διοργάνωσε η Αττικό Μετρό Α.Ε., την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022, στον περιβάλλοντα χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Οι μαθητές και μαθήτριες, συνοδεία των εκπαιδευτικών τους, συγκεντρώθηκαν στον εξωτερικό χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, όπου βρίσκεται και ο τερματικός σταθμός της Γραμμής 3 του Μετρό, στον οποίο εκτίθενται σημαντικά ευρήματα από την μεγαλύτερη αρχαιολογική έρευνα αστικού χαρακτήρα, που έχει πραγματοποιηθεί στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά και παράλληλα έχει δημιουργηθεί ένας σταθμός-μουσείο, με μόνιμη έκθεση αφιερωμένη στο σύστημα ύδρευσης της αρχαίας πόλης του Πειραιά.

Με κεντρικό σύνθημα «ΜΕΤΡΩ πράσινες διαδρομές», η Αττικό Μετρό Α.Ε. ανέλαβε την πρωτοβουλία υλοποίησης ενός ενημερωτικού πρωτότυπου επιμορφωτικού προγράμματος, ειδικά σχεδιασμένου για την εξοικείωση των παιδιών με τις «πράσινες» μετακινήσεις.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να πληροφορηθούν για τα περιβαλλοντικά οφέλη που αποκομίζουν οι πολίτες και επισκέπτες της πόλης, από τις οικολογικές μετακινήσεις.

Συγκεκριμένα, μέσα από ψυχαγωγικές, αθλητικές και βιωματικές δράσεις, τα παιδία ενημερώθηκαν για τους «πράσινους» τρόπους μετακινήσεων και τα περιβαλλοντικά οφέλη, αλλά και για τις πηγές μόλυνσης του περιβάλλοντος. Μεταξύ άλλων, κλήθηκαν να λύσουν ένα «πράσινο» Sudoku, να συμμετέχουν σε ομαδικά παιχνίδια και να φτιάξουν θεματικές κατασκευές άρρηκτα συνδεδεμένες με την περιβαλλοντική συνείδηση.

Διαβάστε επίσης

Μήνυμα Μητσοτάκη από Λονδίνο: Μετά τις εκλογές αναμένω νέα «έκρηξη» επενδύσεων – Θα έχουμε τέσσερα χρόνια μπροστά μας (pics)

Αυξήθηκε στα €60 εκατ. ετησίως η οικειοθελής παροχή από τους εφοπλιστές στο Δημόσιο

Νέο «κανόνι» στην αγορά των κρύπτο – Η BlockFi είναι το επόμενο «θύμα» της FTX