Συνάντηση με τον CEO της Eni, Claudio Descalzi, είχε σήμερα το απόγευμα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, παρουσία του υπουργού Ενέργειας της Κύπρου, Γιώργου Παπαναστασίου.

Μετά τη συνάντηση, ο υπουργός Ενέργειας δήλωσε στους δημοσιογράφους μεταξύ άλλων: «Συζητήσαμε το πόσο γρήγορα μπορούμε να αναπτύξουμε τα κοιτάσματα στο τεμάχιο 6 και στην περιοχή γύρω από αυτό, και υπάρχει πρόθεση τις επόμενες εβδομάδες να γίνει πρόσθετη συζήτηση με την Eni, ώστε να μπορέσουμε να έχουμε κάποιο σχέδιο για ανάπτυξη των κοιτασμάτων και παράλληλα να δούμε την πιθανότητα πόσο φυσικό αέριο μπορεί να έρθει στην Κύπρο για σκοπούς ηλεκτροπαραγωγής».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο υπουργός ανέφερε: «Έχουμε συζητήσει και το θέμα του Ισραήλ, που η Eni το βλέπει με κάποιον θετικό τρόπο, νοουμένου ότι υπάρχουν εκείνες οι ποσότητες που θα δικαιολογούν την ανάπτυξη υποδομών στην Κύπρο για σκοπούς εξαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου».

Επίσης, ο ίδιος πρόσθεσε ότι «υπάρχει το ενδιαφέρον, θα υπάρξει μια πρόταση εφόσον μιλήσει με την Total και θα υπάρξει συζήτηση που θα πάρουμε στο επόμενο επίπεδο, για να δούμε πόσο γρήγορα μπορούμε να έχουμε φυσικό αέριο στην Κύπρο για σκοπούς ηλεκτροπαραγωγής».

Από την πλευρά του, ο κ. Descalzi είπε μεταξύ άλλων ότι είχε μια πολύ θετική συνάντηση με τον Πρόεδρο και τον υπουργό, με τους οποίους συζήτησε «τι κάναμε και τι θα κάνουμε στο μέλλον», διότι όπως είπε, θα γίνουν γεωτρήσεις στο τεμάχιο 6 μέχρι το τέλος του χρόνου.

Ακόμη, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ερωτηθείς για το θέμα κατασκευής αγωγού μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ, είπε ότι η Eni πάντοτε στηρίζει την κυβέρνηση και πρόσθεσε ότι το θέμα αποτελεί μέρος των συζητήσεων.

Διαβάστε ακόμη

Πέντε τύποι Ελλήνων οδηγών και οι τοπ διαδρομές τους – Εσείς ποιος τύπος είστε;

ΟΔΔΗΧ: 4 δημοπρασίες ομολόγων προγραμματίζει το Δημόσιο για το β΄ 6μηνο 2023

Βρετανία: Επίθεση στην έδρα της TotalEnergies στο Λονδίνο από ακτιβιστές για το κλίμα

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ