Το Κέντρο Καινοτομίας του ΔΕΣΦΑ αναζητά ενεργά εφευρετικές λύσεις που βελτιώνουν τη βιωσιμότητα, εξορθολογίζουν τις λειτουργίες και βελτιώνουν την εμπειρία του χρήστη στα έξυπνα κτίρια. Αναζητά επίσης ανατρεπτικές τεχνολογίες και εφευρετικές λύσεις που θα ενισχύσουν την αποδοτικότητα και την αποτελεσματικότητα των επιχειρηματικών διαδικασιών μέσω του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Οι καλύτερες ιδέες θα ενταχθούν στο πρόγραμμα επιτάχυνσης του Κέντρου Καινοτομίας της ΔΕΣΦΑ. Οι ιδέες και προτάσεις μπορούν να υποβληθούν μέχρι τις 23 Φεβρουαρίου 2024.

Όπως αναφέρεται σχετικά «σήμερα, η καινοτομία ευδοκιμεί στη συνεργασία, την ανταλλαγή γνώσεων και τη συλλογική επίλυση προβλημάτων. Με αυτό το όραμα το Desfa + Innovation Center αναδεικνύεται σε μια δυναμική πρωτοβουλία για την αξιοποίηση της δύναμης της συνεργατικής δημιουργικότητας και την προώθηση μετασχηματιστικών αλλαγών.

Ανοίγοντας τις πόρτες μας σε εξωτερικούς συνεργάτες, νεοσύστατες επιχειρήσεις, ερευνητές και καινοτόμους από διάφορους τομείς, στοχεύουμε στην καλλιέργεια ενός πλούσιου οικοσυστήματος κοινής γνώσης και αμοιβαίας ανάπτυξης.

Μέσω του Call4Ideas, στοχεύουμε να επιταχύνουμε την ανάπτυξη μετασχηματιστικών τεχνολογιών που θα αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις στον κλάδο της ενέργειας και όχι μόνο».

«Έξυπνο κτίριο»

Στην ενότητα για το «Έξυπνο κτίριο» σημειώνεται ότι αναζητούνται καινοτόμες λύσεις που παρακολουθούν διάφορες πτυχές του κτιρίου, βελτιστοποιούν τις λειτουργίες, ενισχύουν τη βιωσιμότητα και ενισχύουν την εμπειρία του χρήστη στο έξυπνο κτίριο.

Αυτή η πρόσκληση στοχεύει στην αποκάλυψη μετασχηματιστικών εννοιών που θα επαναπροσδιορίσουν τον τρόπο διαχείρισης των κτιρίων, θέτοντας νέα πρότυπα για την αποδοτικότητα, την ασφάλεια και την περιβαλλοντική διαχείριση. Το ενδιαφέρον εστιάζεται σε λύσεις που μπορούν να καλύψουν ένα ευρύ φάσμα τομέων, συμπεριλαμβανομένης της πρόβλεψης για τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και των λύσεων διαχείρισης του χώρου εργασίας

«Επιχειρηματικές διαδικασίες»

Αντίστοιχα, στην ενότητα «Επιχειρηματικές διαδικασίες» αναζητούνται καινοτόμες λύσεις που ενθαρρύνουν την αποδοτικότητα και την αποτελεσματικότητα των επιχειρηματικών λειτουργιών και ανατρεπτικές τεχνολογίες που μπορούν να βελτιστοποιήσουν και να εξορθολογίσουν τις επιχειρηματικές λειτουργίες μέσω του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Ο πρωταρχικός στόχος αυτής της πρόσκλησης είναι να καταλύσει την καινοτομία και να προωθήσει τις εξελίξεις στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) που θα επαναπροσδιορίσουν τον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις προσεγγίζουν και βελτιστοποιούν κρίσιμες πτυχές της λειτουργίας τους. Εδώ το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε λύσεις που μπορούν να αντιμετωπίσουν ένα ευρύ φάσμα τομέων, συμπεριλαμβανομένης της βοήθειας γραφείου βοήθειας, της μεταφοράς γνώσης, της διαχείρισης δοκιμών.

Διαβάστε ακόμη

Ταμειακές – POS: Πρόστιμα από €10.000 για τους αμελείς- Αναδρομικά Voucher για τους συνεπείς

Οικογένεια Ρότσιλντ: Αυτά είναι τα πιο πλούσια μέλη της βαθύπλουτης δυναστείας (pics)

Πώς θα γιορτάσετε βιώσιμα τον Άγιο Βαλεντίνο

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ