Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Την απόλυτη κυριαρχία των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας πιστοποίησαν τα στοιχεία του Σαββατοκύριακου καθώς οι ΑΠΕ έφτασαν να καλύπτουν πάνω από το 70% της παραγόμενης ενέργειας.

Το Σάββατο στις 16:00 μμ οι ΑΠΕ αντιπροσώπευαν σε ωριαία βάση έως και το 78% της παραγόμενης ενέργειας ενώ όλη την μέρα το ποσοστό συμμετοχής στο ενεργειακό μείγμα  ξεπέρασε  το 62% και χθες το 48%. Η αύξηση αυτή είχε σαν αποτέλεσμα την εκτίναξη των εξαγωγών αλλά και περικοπές στους  σταθμούς ενέργειας από ΑΠΕ για να αποφευχθούν πιθανές αναταράξεις του ηλεκτρικού συστήματος.

Η εικόνα αντιστρέφεται σήμερα καθώς το φυσικό αέριο ξαναπερνάει μπροστά αντιπροσωπεύοντας το 37,6% του ηλεκτρικού μείγματος, οι ΑΠΕ στην δεύτερη θέση με 28,41%, οι εισαγωγές με 17,11%, ο λιγνίτης με 8,27% κ.α

Οι αυξημένες εισαγωγές αντανακλούν και το μεγάλο άλμα κατά 80,59%% της σημερινής τιμής χονδρεμπορικής, η οποία θα διαμορφωθεί στα 146,37  ευρώ η μεγαβατώρα από 81 ευρώ χθες. Με την μέγιστη τιμή να καθορίζεται στα 195 ευρώ/MWh και την μικρότερη στα 121 ευρώ/MWh και την Ελλάδα να κατατάσσεται για άλλη μια φορά στις ακριβότερες αγορές της ΕΕ.

Το Σάββατο και την Κυριακή έπειτα από απανωτά ανοδικά σερί η τιμή είχε υποχωρήσει κάτω από τα 100 ευρώ/MWh (χθες έφτασε τα 81 ευρώ).

Διαβάστε ακόμη

Πλειστηριασμοί: Ποια γνωστά ξενοδοχεία έχουν πάρει τον δρόμο για το σφυρί (pics)

Η «μαγική ασίστ» Ανδρουλάκη στον Μητσοτάκη και οι κυλιόμενες, η πώληση των δανείων Θεοχαράκη-Σφακιανάκη, η καταδίκη Κουτσολιούτσου και οι Κρητικοί στην Κίνα

Μείωση ΕΝΦΙΑ 10% σε κάθε σπίτι που ασφαλίζεται, αύξηση 40% στο επίδομα παιδιού και «κάρτα 18άρη» 150 ευρώ

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ