Με πρόταση για σταθερό τιμολόγιο στα 16,9 ευρώ η κιλοβατώρα απαντά η Elpedison  στον ανταγωνισμό που ξεκίνησε προ ημερών η ΔΕΗ στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας με πακέτο 17,5 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Η διοίκηση της θυγατρικής της Helleniq Energy και της Ιταλικής Edison, εκτιμά  ότι οι ευνοϊκές συνθήκες που επικρατούν στην αγορά φυσικού αερίου το Δεκέμβριο επέτρεψαν στην εταιρεία να προαγοράσει το ρεύμα σε καλή τιμή και να μπορέσει να καλύψει το 15% του πελατολογίου της. Οι σταθερές ταρίφες στον ηλεκτρισμό επιστρέφουν με στελέχη της αγοράς να εκτιμούν ότι θα ανεβάσουν στροφές από την νέα χρονιά.

Το γεγονός ότι οι τιμές δείχνουν να υποχωρούν και επιτρέπουν στους καταναλωτές να μην σπαζοκεφαλιάζουν με τα τιμολόγια κάθε μήνα, ανοίγουν το δρόμο για τα σταθερά τιμολόγια και αποκτούν μια νέα δυναμική στην αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας.

Η Elpedison για κάθε πρόωρη αποχώρηση από το πρόγραμμα ανεβάζει στα 10 ευρώ το μήνα την ρήτρα που ξεκινά από τα 100 ευρώ για τον πρώτο μήνα.

Προς το παρόν οι προμηθευτές κινούνται αθόρυβα στην αγορά εν αναμονή και της στάσης που θα κρατήσουν οι καταναλωτές με το πράσινο τιμολόγιο, για το οποίο αναμένονται μέχρι τα τέλη του μήνα οι εκπτώσεις των παρόχων που δεν είχαν ανακοινώσει μέχρι σήμερα την πολιτική τους και θα ρίξουν και άλλο τις ονομαστικές τιμές.

Θέμα λίγου χρόνου είναι επίσης οι καταναλωτές να απολαμβάνουν ακόμη χαμηλότερες τιμές και στις σταθερές χρεώσεις καθώς αναμένεται το λανσάρισμα και νέων πακέτων από άλλες εταιρείες σε ανάλογα ή και χαμηλότερα επίπεδα τις αμέσως επόμενες μέρες.

Διαβάστε ακόμη

Τράπεζες: «Πόλεμος» για τα επιχειρηματικά δάνεια – Στο 1,5% το spread για το top 50 των εταιρειών

Τέλη κυκλοφορίας Ι.Χ.: Ολιγοήμερη παράταση και σκέψεις για αλλαγή στα πρόστιμα

Ο Σαμαράς, τα τραπέζια, οι «4» και το Μαξίμου, ο ΔΣΑ δεν αφήνει τους δικηγόρους να πάνε στη δίκη της Folli Follie, το Αεροδρόμιο Αθηνών ετοιμάζεται και η επιστροφή της Ραχήλ

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ