Δύο νέα προγράμματα «Εξοικονομώ» σχεδιάζει το Υπουργείο Περιβάλλοντος για φέτος σύμφωνα με όσα δήλωσε στις 28 Απριλίου στο ΣΚΑΪ, η Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου.

Πιο αναλυτικά, το πρώτο νέο «Εξοικονομώ», το οποίο σχεδιάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με την Αλεξάνδρα Σδούκου θα αφορά τους κοινωνικά ευάλωτους και θα προβλέπει υψηλότερη επιδότηση. Το δεύτερο νέο «Εξοικονομώ» θα αφορά όλα τα άλλα νοικοκυριά και θα προβλέπει διεύρυνση εισοδηματικών κριτηρίων.

Παράλληλα, τέσσερα προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας για νοικοκυριά, αγρότες και επιχειρήσεις λήγουν έως μέσα Μαΐου.

Το πρώτο πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας αφορά σε νοικοκυριά και επιδοτεί έως 50% την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών. Για τους κοινωνικά ευάλωτους με ατομικό εισόδημα έως 20.000 ευρώ, επιδότηση μπορεί να φτάσει ακόμα και το 75%.

Το δεύτερο πρόγραμμα αφορά στους αγρότες και προβλέπει επιδότηση για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στο χωράφι. Σύμφωνα με την κ. Σδούκου, μέσα σε 20 μέρες, οι αιτήσεις των αγροτών ανέρχονται κοντά στις 4.000.

Το τρίτο πρόγραμμα είναι το «Εξοικονομώ» και αφορά σε επιχειρήσεις -πχ εστίαση, τουρισμό και προβλέπει επιδότηση για ενεργειακή αναβάθμιση.

Το τέταρτο πρόγραμμα αφορά και πάλι σε επιχειρήσεις και προβλέπει επιδότηση εγκατάστασης αντλιών θερμότητας κλπ.

Διαβάστε ακόμη:

Μητσοτάκης στο υπουργικό: Μπόνους 15% στους δημοσίους υπαλλήλους που πετυχαίνουν τους στόχους

«Μέρισμα αναβάθμισης» ένας επιπλέον μισθός στους εργαζόμενους

ΕΨΑ: Στη SMERC του Νίκου Καραμούζη το ποσοστό της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεων

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ