Απεργία αναμένεται να ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα οι εργαζόμενοι σε δύο εργοστάσια εξαγωγής LNG που λειτουργούν από τη Chevron στην Αυστραλία, εντείνοντας την πίεση στις διαπραγματεύσεις και θέτοντας σε κίνδυνο τον παγκόσμιο εφοδιασμό σε φυσικό αέριο.

Σύμφωνα με το Bloomberg, τα συνδικάτα ενημέρωσαν ότι αν δεν επιτευχθεί συμφωνία με τη Chevron σχετικά με τις συνθήκες αμοιβής και εργασίας, η απεργία στις εγκαταστάσεις Gorgon και Wheatstone θα ξεκινήσει στις 7 Σεπτεμβρίου.

Η απεργία ίσως δεν επηρεάσει άμεσα την παραγωγή, ωστόσο η παρατεταμένη διάρκειά της αυξάνει τον κίνδυνο να υπάρξει διαταραχή.

Εδώ και αρκετές μέρες το ενδεχόμενο να προχωρήσουν οι εργαζόμενοι της Chevron Αυστραλίας σε απεργία έχει αναστατώσει την παγκόσμια αγορά φυσικού αερίου, υπό τον φόβο ότι οποιαδήποτε διακοπή θα μπορούσε να πυροδοτήσει πόλεμο προσφορών ανάμεσα σε Ευρώπη και Ασία για εφεδρικές αποστολές.

Οι παραπάνω εγκαταστάσεις, αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, πέρυσι αποτελούσαν περίπου το 7% της παγκόσμιας προσφοράς LNG.

Χθες, μετά την ανακοίνωση της ημερομηνίας για την απεργία, οι τιμές του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου στον κόμβο του Άμστερνταμ (TTF) κατέγραψαν αύξηση 8%, φτάνοντας τα 37,57 ευρώ η μεγαβατώρα.

Ο ορισμός της ημερομηνίας αυξάνει την πίεση στη Chevron, θέτοντας υπό πιο άμεση απειλή την παραγωγή της στην Αυστραλία.

Διαβάστε ακόμη

UBS: Οι νέες τιμές στόχοι σε ΗΠΑ και Ευρώπη δείχνουν ότι έρχεται σημαντική πτώση

Μειωμένες κατά 13% οι παραγγελίες για ναυπηγήσεις στο 8μηνο

Kimco: Εξαγοράζει την RPT Realty με ένα deal 2 δισ. δολαρίων (tweet)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ