Η κλιματική αλλαγή αποτελεί ένα σημαντικό ζήτημα στις μέρες μας και φαίνεται να απασχολεί περισσότερες χώρες. Σχεδόν κάθε χώρα υποστηρίζει πως η κλιματική αλλαγή είναι σημαντικό πρόβλημα περισσότερο για όλο τον πλανήτη παρά ξεχωριστά για την χώρα ή την περιοχή στην οποία ζουν οι ίδιοι.

Η νέα έρευνα της Focus Bari που εκπροσωπεί στην Ελλάδα την IRIS Market Research Worldwide με τίτλο «Έκθεση για την Κλιματική Εμπιστοσύνη – Παγκόσμια Μελέτη Εμπιστοσύνης Κοινού 2023» που διεξήχθη το πρώτο εξάμηνο του 2023 έδειξε ότι:

  • Η μεγάλη πλειονότητα των πολιτών όλων των χωρών δηλώνουν ανησυχία για την κλιματική αλλαγή, και η αναλογία στην Ελλάδα φτάνει τους οκτώ στους δέκα.
  • Σχεδόν 6 στους 10 πολίτες διεθνώς πιστεύουν ότι δεν είναι πολύ αργά για να αποφευχθούν οι μεγάλες αρνητικές επιπτώσεις λόγω της κλιματικής αλλαγής.
  • Παρ’ όλα αυτά, στο ερώτημα αν θα προτιμούσαν προϊόντα εταιρειών οι οποίες κάνουν συστηματικές δράσεις για την προστασία του πλανήτη, η αναλογία των θετικών είναι ακόμα χαμηλή, ενώ τόσο οι Έλληνες όσο και διεθνώς, οι καταναλωτές φαίνεται να προτιμούν περισσότερο εταιρείες που έχουν υγιεινά προϊόντα, ασφαλή στη χρήση, χωρίς χημικά και τοξίνες.

 

Δείτε όλη την παρουσίαση της έρευνας εδώ

Διαβάστε ακόμη

Société Générale: H S&P θα δώσει το investment grade στην Ελλάδα σήμερα (γράφημα)

ΕΤΑΔ: Διενέργεια διαγωνισμού για τον Ολυμπιακό Πόλο Φαλήρου και τα Ξενία

Tζόρτζια Μελόνι: Χώρισε ύστερα από 10 χρόνια σχέσης μετά τα σεξιστικά σχόλια του συντρόφου της στην TV (vid)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ