Αγωγές κατά των Deutsche Bank και Commerzbank κατέθεσε η εταιρεία RusKhimAlyans, θυγατρική του ρωσικού κολοσσού φυσικού αερίου Gazprom, διεκδικώντας από τις δύο τράπεζες συνολικά το ποσό των 31 δισ. ρουβλίων (348 εκατ. δολαρίων).

Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, τα οποία επικαλείται το Reuters, η RusKhimAlyans διεκδικεί από την Deutsche Bank πάνω από 22 δισ. ρούβλια και από την Commerzbank περισσότερα από 8 δισ. ρούβλια.

Όπως αναφέρει το Reuters, δεν έγιναν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για την υπόθεση. Η Gazprom κατέχει στη RusKhimAlyans ποσοστό 50%.

Τον Ιανουάριο, το ίδιο δικαστήριο έδωσε εντολή για τη δέσμευση περιουσιακών στοιχείων ύψους σχεδόν 500 εκατ. δολαρίων που ανήκουν στη γερμανική εταιρεία βιομηχανικών αερίων Linde, έπειτα από αίτημα της RusKhimAlyans, η οποία κατασκευάζει ένα συγκρότημα φυσικού αερίου στο λιμάνι Ust-Luga της Βαλτικής.

Το 2021 οι Linde και Renaissance Heavy Industries υπέγραψαν σύμβαση μηχανικής, προμήθειας και κατασκευής (EPC) με την Gazprom και τους συνεργάτες της για τις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου Ust-Luga.

Τον Μάιο και τον Ιούνιο 2022 η Linde ενημέρωσε τον πελάτη της ότι ανέστειλε τις εργασίες λόγω των κυρώσεων της ΕΕ που επιβλήθηκαν μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Διαβάστε ακόμη

Δεύτερες σκέψεις για το έκτακτο επίδομα στους συνταξιούχους

Γιατί οι Έλληνες εφοπλιστές επενδύουν στην αμερικανικών συμφερόντων Eagle Bulk

OMV: Σε συνομιλίες με το Άμπου Ντάμπι για τη δημιουργία κολοσσού χημικών αξίας $30 δισ.

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ