Το διυλιστήριο της πετρελαϊκής Lukoil στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας φαίνεται ότι βρίσκεται στο στόχαστρο της Helleniq Energy. Την είδηση ότι η εταιρεία παρακολουθεί από κοντά το πωλητήριο που έχει βγάλει η ρωσική εταιρεία επιβεβαίωσε την Πέμπτη στους αναλυτές ο διευθύνων σύμβουλος κ. Ανδρέας Σιάμισιης, λέγοντας ότι η εταιρεία δεν έχει ενδιαφέρον για τόσο μεγάλες επενδύσεις στην διύλιση ωστόσο λόγω της γεωγραφικής του θέσης παρακολουθεί τις εξελίξεις.

Απατώντας σε σχετικές ερωτήσεις δήλωσε ότι υπάρχουν φήμες για την πώληση της εταιρείας εδώ και καιρό, εξέλιξη που συνέδεσε και με τις ευρύτερες γεωπολιτικές εξελίξεις.

Πρόσφατα ο υπουργός Οικονομικών της Βουλγαρίας Άσεν Βασίλιεφ μιλώντας στους Financial Times είπε πως η Lukoil βρίσκεται σε διαδικασία πώλησης του μοναδικού διυλιστηρίου της γειτονικής χώρας.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα εννεαμήνου ο διευθύνων σύμβουλος της Helleniq Energy υποστήριξε πως ήταν ένα πολύ καλό τρίμηνο σε όλα τα μέτωπα.

Σε ό,τι αφορά τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) η διοίκηση τόνισε πως διαθέτει πλέον 356 MW σε λειτουργία και περίπου 700 MW υπό κατασκευή σε σε προχωρημένο στάδιο αδειοδότησης. Το χαρτοφυλάκιο των 4,2 GW είναι διαφοροποιημένο σε τρεις αγορές (Ελλάδα, Ρουμανία και Κύπρο) και σε διαφορετικές τεχνολογίες ενώ πλέον καλύπτει τους στόχους για 1 GW σε λειτουργία μέχρι το 2025 και 2 GW μέχρι το 2030.

Η διοίκηση δεν απέκλεισε επιλεκτικές εξαγορές, ενώ επανέλαβε την ισχυρή θέση στον τομέα της αποθήκευσης, αλλά και τα σχέδια στα υπεράκτια αιολικά που δεν περιλαμβάνονται στα στοιχεία που ανακοινώνει μέχρι σήμερα.

Διαβάστε ακόμη 

Ράλι στα ομόλογα δια χειρός Fed – Σε χαμηλό 1,5 μήνα το κόστος δανεισμού στην Ελλάδα 

Σκυλακάκης: Ενίσχυση σε 1,2 εκατ. ενεργειακά ευάλωτους που θερμαίνονται με ρεύμα 

Έρευνα RE/MAX: Πού κυμαίνονται τα ενοίκια σε όλη την Ελλάδα (γραφήματα) 

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ