Ενέργεια

ΥΠΕΝ: Χρηματοδότηση για ενεργειακά έργα από την Τράπεζα Ανάπτυξης του Συμβουλίου της Ευρώπης

  • newsroom


O υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, συναντήθηκε με κλιμάκιο της Τράπεζας Ανάπτυξης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας

Η δυνατότητα χρηματοδότησης έργων κοινωνικών υποδομών συζητήθηκε στη συνάντηση που είχε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, με κλιμάκιο της Τράπεζας Ανάπτυξης του Συμβουλίου της Ευρώπης υπό τον κυβερνήτη της Τράπεζας, Rolf Wenzel.

Ειδικότερα, εξετάστηκε το ενδεχόμενο χρηματοδότησης έργων που μπορούν να λειτουργήσουν συνδυαστικά με τις επενδύσεις που έχουν ενταχθεί στο σχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στο πλαίσιο της αξιοποίησης των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Μερικά από τα έργα αυτά είναι η ενεργειακή αναβάθμιση δημοσίων κτιρίων, οι μονάδες ΑΠΕ που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας, οι υποδομές αποθήκευσης ενέργειας, τα έργα διαχείρισης λυμάτων σε οικισμούς με πληθυσμό κάτω από 2.000 κατοίκους και οι αναδασώσεις.

Όπως τόνισαν τα στελέχη της Τράπεζας Ανάπτυξης του Συμβουλίου της Ευρώπης που συμμετείχαν στη συνάντηση, η Τράπεζα δύναται να χρηματοδοτήσει έργα υποδομών σε ποσοστό έως και 50% με ιδιαίτερα ευνοϊκά επιτόκια.

Στην επίσκεψη στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας συμμετείχαν επίσης ο επικεφαλής του Τμήματος Έργων της Τράπεζας, Christian Tabacaru, η αρμόδια για την Ελλάδα, Sylvie Anagnostopoulos και η επικεφαλής του Τμήματος Συμμόρφωσης, Κατερίνα Δεληκούρα.

Στη συνάντηση μετείχαν επίσης οι γενικοί γραμματείς Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου, Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, Κωνσταντίνος Αραβώσης και Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλης Γραφάκος.

Διαβάστε ακόμη

Attica Bank: Πάνω από €5 εκατ. οι ζημιές το α’ τρίμηνο – Προς ολοκλήρωση οι ενέργειες ενίσχυσης των κεφαλαίων

Folli Follie: Συζητήθηκε το αίτημα για τον ειδικό εντολοδόχο (upd)

Ιταλία: Το υψηλότερο ποσοστό φτώχειας σε 15 χρόνια