Οι πωλήσεις κλιματιστικών αυξάνονται καθώς η Ευρώπη αντιμετωπίζει όλο και πιο συχνούς και έντονους καύσωνες,

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2014 στο Journal of Geophysical Research: Atmospheres, η υπερβολική θερμότητα που παράγεται από τα κλιματιστικά μιας πόλης μπορεί να αυξήσει τις εξωτερικές θερμοκρασίες κατά 1 έως 1,5 βαθμούς Κελσίου τη νύχτα.

Και δεδομένου ότι οι πόλεις είναι πιθανό να θερμαίνονται περισσότερο ως αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής και της αυξημένης ανάπτυξης, αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι θα απαιτούν περισσότερη ψύξη σε εσωτερικούς χώρους.

Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν το θανατηφόρο κύμα καύσωνα του 200 , που σκότωσε περισσότερους από 14.000 ανθρώπους στη Γαλλία, ως μοντέλο για τις προβλέψεις τους.

Διαπίστωσαν ότι μετά από “9 ημέρες ενός κύματος καύσωνα όπως το 2003, η συνεχής χρήση AC κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου θα αύξανε τις θερμοκρασίες του αέρα έως και 2,4°C .

Τα κλιματιστικά λειτουργούν σαν μια αντλία θερμότητας που ψύχει ένα δωμάτιο διώχνοντας ζεστό αέρα έξω.

Τα κλιματιστικά καταναλώνουν περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια από οποιαδήποτε άλλη συσκευή. Καταναλώνουν το 10% της παγκόσμιας ηλεκτρικής ενέργειας και εκπέμπουν αέρια στην ατμόσφαιρα που είναι επιβλαβή για τον πλανήτη.

Η σχέση μεταξύ της χρήσης κλιματισμού και της αύξησης της θερμοκρασίας στις πόλεις είναι ήδη τεκμηριωμένη.

Σύμφωνα με μια έκθεση του 2019 που δημοσιεύτηκε από τη Διεθνή Υπηρεσία Ενέργειας, ο αριθμός των κλιματιστικών παγκοσμίως προβλέπεται να εκτοξευθεί από 1,6 δισεκατομμύρια μονάδες σήμερα σε 5,6 δισεκατομμύρια μέχρι τα μέσα αυτού του αιώνα.

Διαβάστε ακόμη

Πακέτο μέτρων με στοχευμένες παρεμβάσεις από τη ΔΕΘ: Αυξήσεις 3,5% στις συντάξεις από το 2024

Στέλιος Χατζηιωάννου: «Πάει καλά η ελληνική οικονομία – Είμαι αισιόδοξος»

Η ΔΕΘ, οι αστυνομικοί των VIP, οι… σφαγμένοι, η βουτιά της αγοράς και το βραχυκύκλωμα του καζίνο 

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ