Ένα ακόμη βήμα για την ενίσχυση του πελατολογίου της στην αγορά του retail φαίνεται να κάνει η εταιρεία Μυτιληναίος, με την υπογραφή τηες συμφωνίας για την απόκτηση της Volterra από την ΑΒΑΞ.

Σύμφωνα με  ανακοίνωση των δύο εταιρειών, η ΑΒΑΞ θα εισπράξει κατά την ημερομηνία μεταβίβασης ποσό €6 εκατομμυρίων ως αρχικό τίμημα και ποσό €7 εκατομμυρίων ως προκαταβολή προσθέτου τιμήματος. Εφόσον συγκεκριμένες προϋποθέσεις της συναλλαγής εξελιχθούν ομαλά και επιτευχθούν συγκεκριμένοι μεσοπρόθεσμοι & μακροπρόθεσμοι στόχοι, το συνολικό τίμημα μπορεί να φτάσει μέχρι το ποσό των €24 εκατομμυρίων κατά το μέγιστο.

Η ολοκλήρωση της Συναλλαγής τελεί υπό την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΒΑΞ ΕΔΩ

Όπως διευκρίνιζαν πάντως αρμόδιες πηγές, δεν πρόκειται για την εξαγορά που ανακοίνωσε στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές η Μυτιληναίος, καθώς η νέα κίνηση του Ομίλου θα αφορά απόκτηση εταιρείας από τον κλάδο της μεταλλουργίας.

Έναν ακριβώς χρόνο μετά την απόκτηση της WATT&VOLT η Μυτιληναίος, η οποία στοχεύει στο διπλασιασμό του μεριδίου της Protergia στις λιανικές πωλήσεις ηλεκτρικής ενέργειας, προχωρεί στην δεύτερη εξαγορά στον τομέα της προμήθειας μέσω της οποίας εξαγοράζει το πελατολόγιο της εταιρείας.

Η ΑΒΑΞ έχει ανακοινώσει από καιρό ότι έχει αποφασίσει να επικεντρωθεί στρατηγικά στα έργα του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα και να αποεπενδύσει από την αγορά της προμήθειας ηλεκτρισμού, απόφαση που φρέναρε η ενεργειακή κρίση.

Στην πρόσφατη γενική συνέλευση των μετόχων η διοίκηση της εταιρείας είχε κρατήσει κλειστά τα χαρτιά της για την πώληση της Volterra, η οποία όπως έχει αναφερθεί έχει αποτιμηθεί με λογιστική αξία 25 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για άλλη μια κίνηση του ομίλου ΑΒΑΞ με την οποία ενισχύει την ρευστότητά του καθώς είχε προηγηθεί τον περασμένο Νοέμβριο η πώληση του 20,58% των μετοχών της ΓΕΦΥΡΑ Ρίο Αντίρριο στους υφιστάμενους μετόχους, κίνηση από την οποία η εταιρεία άντλησε περί τα 60 εκατ. ευρώ.  

Με την εκπροσώπηση πάνω από 530.000 συνολικά μετρητών ηλεκτρισμού και φυσικού αέριου, η Μυτιληναίος βρίσκεται στις πρώτες θέσεις από πλευράς μεριδίου στην αγορά του retail, με στόχο να φτάσει το επόμενο διάστημα στο 20% της εγχώριας κατανάλωσης, συνυπολογίζοντας και την εκπροσώπηση του Αλουμινίου.  Το  πελατολόγιο της Volterra, το οποίο θα ενισχύσει τις λιανικές πωλήσεις του ομίλου υπολογίζεται σε άνω από 25.000 πελάτες.

Σε πρώτη φάση η ΑΒΑΞ είχε επιδιώξει να πουλήσει το σύνολο των δραστηριοτήτων της Volterra κάτι όμως που δεν επιτεύχθηκε και έτσι αποφασίστηκε τον Μάιο του 2022 η ρευστοποίηση μόνο του χαρτοφυλακίου των ΑΠΕ στην ΔΕΗ Ανανεώσιμες έναντι τιμήματος (Enterprise Value) 133 εκατ. ευρώ. Πρόσφατα η διοίκηση του ομίλου ανέφερε ότι η ΑΒΑΞ σκοπεύει να παραμείνει στον τομέα της ενεργειακής εξοικονόμησης και της ηλεκτροκίνησης με νέα θυγατρική εταιρεία.

Διαβάστε ακόμη

Η «επιμονή» του πληθωρισμού στην Ευρώπη πονοκεφαλιάζει την ΕΚΤ (γράφημα)

Έρχεται το «ψηφιακό μάτι» της ΑΑΔΕ – Πώς θα βάλει φρένο στη φοροδιαφυγή

Πλειστηριασμοί: Ραντεβού τον Σεπτέμβρη για τα απομεινάρια της «Κ. Π. Μαρινόπουλος» (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ