Ακόμη ένα deal ανακοινώθηκε στην αγορά του αμερικανικού πετρελαίου, με τη Chevron να εξαγοράζει τη Hess για το ποσό των 53 δισ. δολαρίων.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, ο ενεργειακός «γίγαντας» θα προσφέρει 171 δολάρια για κάθε μετοχή της Hess, κάτι που υποδηλώνει premium 4,9%.

Από την άλλη πλευρά, ο νυν διευθύνων σύμβουλος της Hess, Τζον Χες, αναμένεται να ενταχθεί στο διοικητικό συμβούλιο της Chevron.

Το deal έρχεται λίγες ημέρες, μετά την απόφαση της Exxon Mobil να εξαγοράσει τη Pioneer Natural Resources έναντι 60 δισ. δολαρίων, στη μεγαλύτερη κλαδική συμφωνία του 2023.

Οι διαδοχικές εξαγορές στον τομέα του πετρελαίου, σύμφωνα με τους αναλυτές, αποδεικνύουν ότι ο «μαύρος χρυσός» και τα υπόλοιπα ορυκτά καύσιμα θα παραμείνουν στο επίκεντρο του ενεργειακού μίγματος των επόμενων δεκαετιών, παρά τη στροφή προς την πράσινη ενέργεια.

Ας σημειωθεί ότι τόσο η Hess όσο και η Pioneer δραστηριοποιούνται στον τομέα του σχιστολιθικού πετρελαίου, το οποίο έχει γνωρίσει τεράστια άνθιση στις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια.

Διαβάστε ακόμα

Το μάδημα της (κυβερνητικής) μαργαρίτας, τα γκάλοπ για Syriza-Miami, ΠΑΣΟΚ και ο Τσίπρας, το φλερτ του Euronext με το Χ.Α, τα αεροδρόμια και οι τραπεζικοί κίνδυνοι

Alpha Bank – Unicredit: Mega deal 1 δισ. για το 9% του ΤΧΣ και την πώληση στη Ρουμανία

Παύση ή αύξηση επιτοκίων λόγω Ισραήλ; Στην Αθήνα το νέο μπρα ντε φερ για «γεράκια» και «περιστέρια»

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ