διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού θέλουν να αποδείξουν ότι το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός στον κόσμο μπορεί να γίνει πράσινο  σύμφωνα με τους FT.

Αποτελεί μια δοκιμασία κατά την οποία θα αποδειχθούν τόσο τα οικολογικά διαπιστευτήρια  της γαλλικής πρωτεύουσας, όσο και της φιλοδοξίας της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής να φιλοξενήσει βιώσιμα μεγάλα γεγονότα σε μια εποχή κλιματικής αλλαγής.

Για τους Αγώνες, οι οποίοι ξεκινούν στις 26 Ιουλίου, το Παρίσι έχει δεσμευτεί να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά το ήμισυ σε σύγκριση με τα επίπεδα στο Λονδίνο το 2012 και στο Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016. Ωστόσο, ακαδημαϊκοί και ακτιβιστές έχουν ζητήσει μια ακόμη μεγαλύτερη αναθεώρηση των Ολυμπιακών Αγώνων εν μέσω μεγάλων ερωτημάτων σχετικά με το αν τέτοιες εκδηλώσεις μεγάλης κλίμακας μπορούν ποτέ να είναι πραγματικά πράσινες, δεδομένων των αεροπορικών ταξιδιών και των κατασκευών που απαιτούν.

Παρόλα αυτά, η πίεση έρχεται καθώς η ΔΟΕ αντιμετωπίζει ζητήματα όπως η επικείμενη μείωση του αριθμού των χωρών που μπορούν να φιλοξενήσουν τους χειμερινούς Αγώνες καθώς αυξάνονται οι θερμοκρασίες. Ο Τόμας Μπαχ, πρόεδρος της ΔΟΕ, δήλωσε ότι η κλιματική αλλαγή είναι «μία από τις μεγαλύτερες απειλές για το μέλλον του αθλητισμού». «Η κλιματική αλλαγή επηρεάζει όλο και περισσότερο το πού, πότε και πώς μπορεί να παιχτεί ο αθλητισμός. Επηρεάζει ήδη την απόδοση των αθλητών και την εμπειρία των θεατών».

Η Marie Sallois, διευθύντρια εταιρικής και βιώσιμης ανάπτυξης της ΔΟΕ, δήλωσε ότι το Παρίσι θα είναι η δοκιμαστική περίπτωση για τη νέα στρατηγική βιωσιμότητας της ΔΟΕ. «Το Παρίσι είναι η πρώτη έκδοση που αποδεικνύει αυτή τη φιλοδοξία», είπε.

Διαβάστε ακόμη

Καμπανάκι ΔΝΤ για την επέλαση του ΑΙ – Προετοιμαστείτε για παγκόσμιο σοκ στην αγορά εργασίας (tweet)

Στρατηγική συνεργασία Προκοπίου – Lamda για ιδιωτικό πανεπιστήμιο στο Ελληνικό: Πώληση μετοχών αξίας €25 εκατ. στη ZEPKO

Σε ποια εταιρεία μειώνει τη συμμετοχή της η Berkshire Hathaway του Γουόρεν Μπάφετ

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ