Η γαλλική δημόσια επενδυτική τράπεζα Bpifrance εισήλθε μετοχικά στον όμιλο ΑΠΕ Qair Energy.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η είσοδος της Bpifrance ως νέου μετόχου έχει στόχο να επιταχύνει την ανάπτυξή της Qair στη Γαλλία και διεθνώς.

Σημειώνεται ότι η Bpifrance αποτελεί κοινοπραξία δύο δημόσιων φορέων, του Caisse des dépôts et conignations και της EPIC BPI-Groupe.

Η Qair κατέχει, αναπτύσσει, και λειτουργεί έργα εγκατεστημένης ισχύος άνω του 1 GW σε 20 χώρες σε όλη την Ευρώπη, τη Βραζιλία και την Αφρική και διαθέτει pipeline 30 GW. Το χαρτοφυλάκιο του Ομίλου επικεντρώνεται σε ένα ευρύ φάσμα ΑΠΕ συμπεριλαμβανομένων τόσο κλασικών έργων (χερσαία και υπεράκτια αιολικά, φωτοβολταϊκά, ενέργεια από απόβλητα και υδροηλεκτρική ενέργεια) όσο και καινοτόμων τεχνολογιών (πλωτή αιολική ενέργεια, αποθήκευση μπαταριών, πράσινο υδρογόνο, παλιρροϊκή ενέργεια).

Η Bpifrance, η οποία είναι σταθερά προσηλωμένη στην ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ιδίως μέσω του σχεδίου της για το κλίμα, έχει επενδύσει σημαντικά σε αυτόν τον τομέα. Με την συγκεκριμένη επένδυση, η Bpifrance συμμετέχει στον γύρο χρηματοδότησης που ξεκίνησε από την DIF Capital Partners για να υποστηρίξει την επιτάχυνση της ανάπτυξης της Qair τόσο στη γαλλική όσο και στη διεθνή αγορά, μαζί με τους βασικούς μετόχους Jean Marc Bouchet, τους διαχειριστές του ομίλου και την RGREEN INVEST.

Ο Λούις Μπλανσάρ, Πρόεδρος της Qair, δήλωσε ότι «οι συνεργάτες της Qair είναι στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουν την Bpifrance και να συνεχίσουν μια ιστορία που ξεκίνησε το 2015. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η υποστήριξη της Bpifrance θα ενισχύσει την ικανότητά μας να αναπτύσσουμε γρήγορα καινοτόμα και ποιοτικά έργα και, ως εκ τούτου, θα συμβάλει στην ουσιαστική επιτάχυνση της ενεργειακής μετάβασης, ιδίως στη Γαλλία και την Ευρώπη».

Ο Χοσέ Γκονζάλο, Εκτελεστικός Διευθυντής Άμεσων Επενδύσεων στην Bpifrance, πρόσθεσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να υποστηρίξουμε την Qair σε ένα βασικό στάδιο της ανάπτυξής της, με επικεφαλής μια ομάδα με την οποία είμαστε ευτυχείς που συνεργαζόμαστε ξανά. Αυτή η επένδυση βρίσκεται στο επίκεντρο της αποστολής της Bpifrance να προωθήσει την ενεργειακή και περιβαλλοντική μετάβαση και να υποστηρίξει τους γάλλους παίκτες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην ανάπτυξή τους στην Ευρώπη και παγκοσμίως».

Υπενθυμίζεται ότι η Qair διαθέτει παρουσία και στην Ελλάδα με έργα ΑΠΕ υπό ανάπτυξη ισχύος 500 MW. Εξ αυτών, το project της κατασκευής φωτοβολταϊκού πάρκου 250 MW στην Καλλιθέα Λάρισας, επενδυτικού ύψους 160 εκατ. ευρώ, έχει υπαχθεί στις στρατηγικές επενδύσεις. Ο γαλλικός όμιλος, όπως δηλώνει, έχει φιλόδοξους στόχους για την Ελλάδα, δεδομένου του ελκυστικού ηλιακού και αιολικού δυναμικού της χώρας, καθώς και του ελληνικού σταθερού ρυθμιστικού πλαισίου ενώ επιδιώκει να επεκταθεί περισσότερο όχι μόνο σε παραδοσιακά έργα ΑΠΕ αλλά και στα υπεράκτια αιολικά, το υδρογόνο και την αποθήκευση με μπαταρίες.

Διαβάστε ακόμη:

Έρχεται (και) νέα επιβάρυνση στα δάνεια από την ΕΚΤ – «Σωσίβιο» για 30.000 δανειολήπτες η επιδότηση από τις τράπεζες

Το παρασύνθημα για τον Ανδρουλάκη, ένα γεύμα που… δεν έγινε, η Lamda και οι αθλητές του Ελληνικού, η παρέλαση του Βόλου και το καζίνο της Κρήτης

Έρχεται το «αυτόματο» Πόθεν Έσχες με αλλαγές στις ποινές