Η Siemens Energy AG βιώνει μια έκρηξη στη ζήτηση για τεχνολογίες πράσινης μετάβασης καθώς οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο εντείνουν τις προσπάθειες να απομακρυνθούν από τα ορυκτά καύσιμα, σύμφωνα με την Chief Financial Officer Maria Ferraro.

Μετά από χρόνια προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα που καταπνίγουν τις παραγγελίες, «βλέπουμε τώρα μια αναζωπύρωση με πραγματική δυναμική στην αγορά», ανέφερε σε εκδήλωση του Bloomberg New Voices στη Φρανκφούρτη χθες Πέμπτη, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «έχουμε ένα υπερχειλισμένο βιβλίο παραγγελιών».

Η ιστορική ενεργειακή κρίση του περασμένου έτους ανάγκασε τις κεντρικές τράπεζες να ανταποκριθούν στην εκτίναξη των τιμών με επιθετική νομισματική σύσφιξη – περιπλέκοντας τις προσπάθειες για αύξηση των επενδύσεων σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ακριβώς τη στιγμή που κατέστησαν πιο επείγουσες. Ωστόσο, η Siemens Energy βλέπει την ανάγκη υιοθέτησης καθαρότερων τεχνολογιών που «βαρύνουν» το κόστος των έργων μεταξύ των πελατών της.

«Για ορισμένα τμήματα της επιχείρησής κάνω κράτηση παραγγελιών τώρα για το 2028, το 2029, το 2030 επειδή βλέπουμε ότι αυτό είναι ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο. Πρέπει να σκεφτούμε τη μετάβαση και αυτό δεν είναι κάτι που προκαλεί μια σπασμωδική αντίδραση στις συνθήκες σήμερα», είπε η Ferraro.

Στο πλαίσιο αυτό, τα τμήματα gas turbine και transmissions divisionsτης Siemens Energy έχουν επωφεληθεί από την αυξανόμενη ζήτηση για καθαρότερη ενέργεια. Η εταιρεία αύξησε τις προοπτικές πωλήσεών της νωρίτερα αυτό το μήνα επικαλούμενη την υψηλή ζήτηση για προϊόντα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Διαβάστε ακόμη

ΟΠΑΠ: Το πλάνο ενίσχυσης των VLTs – Ποιες αλλαγές σχεδιάζει η διοίκηση (pic)

Astir Μarina: Ντεμπούτο με τα πρώτα σκάφη – Το 2024 έρχονται και τα πολυτελή καταστήματα στη Βουλιαγμένη (pics)

Η απόβαση της ΝΔ έως… Άγιον Όρος, η «στείλτε ένα υπόμνημα» κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, το πήγαινε – έλα της Πόπης, το νέο σενάριο για Alpha Bank και τα σχέδια για τις μετοχές της Aegean

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ