«Η επιδότηση στο ηλεκτρικό ρεύμα θα συνεχιστεί όσο χρειαστεί», είπε, μεταξύ άλλων,  ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Σκρέκας αναφέρθηκε εκτενώς στο ζήτημα των πολεοδομικών παραβάσεων στη Μύκονο ανακοινώνοντας τη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας που θα παρακολουθεί διαρκώς τυχόν αυθαιρεσίες.

Όπως εξήγησε ο υπουργός «η πλατφόρμα θα λαμβάνει αεροφωτογραφίες από το 2011 έως σήμερα, και οπού βλέπουμε στο έδαφος ότι θα υπάρχουν αυθαιρεσίες θα επιβάλλονται τα πρόστιμα».

 

«Με αυτόν τον  τρόπο θα παρακολουθούμε συνεχώς την εξέλιξη, τις μεταβολές πάνω στη γη, και θα μπορούμε να προλαμβάνουμε από την αρχή την αυθαιρεσία» σημείωσε.

Ο Κώστας Σκρέκας ξεκαθάρισε ότι «ο έλεγχος θα είναι συστηματικός, θα ξεκινήσουμε από τις αυθαίρετες κατασκευές στον αιγιαλό και θα προχωρήσουμε σε όλες τις καταγγελίες που υπάρχουν καταγγελίες, με σύγκριση του χάρτη του 2011 με το τι συμβαίνει σήμερα».

Όπως τόνισε, θα διεξάγονται έλεγχοι στη Μύκονο από επιθεωρητές περιβάλλοντος και οικονομική αστυνομία, και θα επιβάλλονται πρόστιμα για τα αυθαίρετα.

 

«Με εντολή πρωθυπουργού προχωρήσαμε σε δύο παρεμβάσεις. Πρώτον, με νομοθετική παρέμβαση δίνουμε τη δυνατότητα στην κεντρική υπηρεσία περιβάλλοντος και ενέργειας, στους επιθεωρητές περιβάλλοντος και επιθεωρητές δόμησης, όχι μόνο για ελέγχους, άλλα και για επιβολή προστίμων για περιβαλλοντικά εγκλήματα ή παραβάσεις. Δεύτερον, δίνουμε τη δυνατότητα στον ΓΓ. Χωροταξίας να συστήνει μεικτά κλιμάκια οικονομικής αστυνομίας – επιθεωρητών περιβάλλοντος, και επιθεωρητών δόμησης για επιτόπιους ελέγχους».

«Η πολιτική βούληση είναι ξεκάθαρη, η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης είναι απόλυτη, δεν θα επιτρέψουμε σε αυθαιρεσίες να νομιμοποιηθούν και να συνεχιστεί η παραβατικότητα, ή θα αναγκαστούν να πληρώνουν δυσβάστακτα πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης του αυθαίρετου, που καθίσταται μη συμφέρον να διατηρηθεί ένα αυθαίρετο». «Έκτος των περιπτώσεων που υποχρεωτικά θα οδηγηθούμε στην έκδοση οριστικών πρωτοκόλλων κατεδάφισης» διευκρίνισε ο υπουργός.

«Φέραμε στην κεντρική υπηρεσία του ΥΠΕΝ την έκδοση νέων άδειων ανέγερσης κτηρίων, και έχουμε παγώσει στην εκτός σχεδίου δόμηση την ανέγερση νέων κτηρίων μέχρι να ολοκληρωθεί το ειδικό πολεοδομικό σχέδιο μέχρι τέλος του χρόνου» σημείωσε ο κ. Σκρέκας.

Διαβάστε ακόμη

Επενδυτική βαθμίδα: Η ανθεκτικότητα των ελληνικών τραπεζών μετρά θετικά για την ανάκτησή της

Ο οδικός χάρτης ως τις εκλογές της 21ης Μαΐου – Πότε κλείνουν Βουλή και σχολεία, πώς ψηφίζουν οι απόδημοι

Πρεμιέρα για το «καλάθι των νονών» – Δείτε τις αλυσίδες που συμμετέχουν