Μία ακόμη στρατηγική συνεργασία έρχεται στο χώρο των ακινήτων στα νότια προάστια για ένα από τα γνωστά, παρηκμασμένα επαγγελματικά κτίρια της λεωφόρου Βουλιαγμένης.

Ο λόγος για το πολυώροφο κτίριο γραφείων επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης 604, στην Αργυρούπολη το οποίο έχει μισθωθεί με μακροχρόνια συμφωνία 25ετίας από την εταιρεία ανάπτυξης DKG Development σε συνέχεια της σχετικής διαγωνιστικής διαδικασίας του δήμου Ελληνικού- Αργυρούπολης και θα μεταμορφωθεί με ορίζοντα το 2025 αποκτώντας «πράσινα» χαρακτηριστικά.

Τώρα, η DKG Development, με διευθύνοντα σύμβουλο τον κ. Κωνσταντίνο Πετρίδη, προχωρά σε μια νέα συνεργασία, αυτή τη φορά με το γνωστό, διεθνή «παίκτη» στη διαχείριση γραφειακών χώρων, την IWG. Αντικείμενο της συνεργασίας είναι η διαχείριση του πολυώροφου κτιρίου από την IWG στεγάζοντας για λογαριασμό του ομίλου τα νέα ‘’SPACES’’, τους γνωστούς ευέλικτους γραφειακούς χώρους με ουκ ολίγα σημεία ανά την Αθήνα.

Το ακίνητο (πρώην εμπορικό κέντρο Ιμέρας), στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, περιήλθε στο χαρτοφυλάκιο διαχείρισης ακινήτων της DKG Development, μετά από τη διαγωνιστική διαδικασία μακροχρόνιας μίσθωσης του δήμου Αργυρούπολης – Ελληνικού. Η μίσθωση, διάρκειας 25 ετών, με μηνιαίο μίσθωμα 15.000 ευρώ τον μήνα (αναπροσαρμοζόμενο τα επόμενα χρόνια) περιλαμβάνει την πλήρη μετατροπή του κτιρίου σε πιστοποιημένους κατά LEED χώρους γραφείων με την αρχιτεκτονική μελέτη να έχει εκπονηθεί από το γραφείο Δημήτριου Θωμόπουλου.

Πρόκειται για μια εκ βάθρων ανακαίνιση που ήδη είναι σε εξέλιξη από την DKG Development με επίκεντρο, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά «την ενεργειακή και περιβαλλοντική απόδοση, τη χρήση βιώσιμων και ανακυκλώσιμων υλικών και την ποιότητα του εσωτερικού περιβάλλοντος». Το ακίνητο έχει άμεση πρόσβαση σε κεντρικούς οδικούς άξονες και στάση μετρό, περιλαμβάνει δε, δύο ορόφους ανωδομής, υπόγειο και δώμα με συνολική επιφάνεια 3.926τ.μ.. Η ανακατασκευή θα ολοκληρωθεί το 2025 ενώ σε τμήμα του ακινήτου θα μεταφερθούν και τα κεντρικά γραφεία της DKG Development.

Σύμφωνα με τον κ. Πετρίδη, η επιλογή για τη συνεργασία με το διεθνή όμιλο παροχής ευέλικτων χώρων εργασίας IWG, «εντάσσεται στη συνολική στρατηγική της εταιρείας για συνεργασίες με σημαντικούς διεθνείς ομίλους σε όλα τα ακίνητα του χαρτοφυλακίου μας, είτε κυριότητας της DKG είτε μισθωμένων ακινήτων όπως στην προκειμένη περίπτωση, συμβαίνει με το δήμο Αργυρούπολης – Ελληνικού.

Στόχος μέσα από την ανακατασκευή ενός παρηκμασμένου ακινήτου να δημιουργήσουμε, παράλληλα, αξία στο δήμο αλλά και την τοπική κοινωνία.» Σημειωτέον ότι το κτίριο κατασκευάστηκε τη δεκαετία του ’80, αντιμετωπίζοντας στη συνέχεια- όπως και πληθώρα αντίστοιχων ακινήτων σε όλη την Αθήνα- ουκ ολίγα λειτουργικά και διαχειριστικά προβλήματα με αποτέλεσμα στην πάροδο των δεκαετιών να υπολειτουργεί και να μένει αναξιοποίητο σε μεγάλο βαθμό πρίν ελάχιστων χώρων, ενώ τώρα το κόστος επένδυσης ξεπερνά τα 2 εκατ. ευρώ.

H DKG Development έχει αυτή την στιγμή ένα χαρτοφυλάκιο με 38 περίπου έργα εν εξελίξει αλλά και ολοκληρωμένα συνολικής δομήσιμης επιφάνειας 110.000 τ.μ., κάποια από τα οποία έχουν πουληθεί, δεδομένου ότι η εταιρεία δραστηριοποιείται στον τομέα της ανάπτυξης και άρα προχωρεί σε πωλήσεις ακινήτων.

Αντίστοιχα, από πλευράς της IWG η συγκεκριμένη κίνηση έρχεται σε συνέχεια και της «σημαντικής ζήτησης για υψηλής ποιότητας ευέλικτους χώρους εργασίας κοντά στα σπίτια των εργαζομένων, καθώς η υβριδική εργασία συνεχίζει να είναι ο προτιμητέος τρόπος εργασίας για τους εργαζόμενους», όπως επισημαίνει ο country manager της IWG στην Ελλάδα κ. Αλέξανδρος Κουδουνάς.

«Πιστεύουμε ότι το νέο αυτό Spaces επιχειρηματικό κέντρο που αναπτύσσουμε, σε συνεργασία με την DKG Development, θα εξυπηρετήσει ιδιαίτερα τον κόσμο που ήδη δραστηριοποιείται στην περιοχή, ενώ θα αποτελεί μια ακόμα επιλογή σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν μια νέα επιχειρηματική βάση στα νότια προάστια.»

Διαβάστε ακόμη 

Πρόστιμα – φωτιά και λουκέτα έως και 10 ημέρες σε όσους δεν εκδίδουν αποδείξεις

Πλειστηριασμοί: Το «Lindos Memories», το ακίνητο Λαϊνόπουλου και το… Αστυνομικό Τμήμα (pics)

ΤΑΙΠΕΔ: Με το βλέμμα στα mega-project σε Ουκρανία και Δυτικά Βαλκάνια

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ