Επενδύσεις

Εγνατία Οδός: Την Πέμπτη κληρώνει ο διαγωνισμός για τη μεγάλη σύμβαση παραχώρησης

  • Μαριάννα Τζάννε


Ανοίγουν οι οικονομικές προσφορές για τον αυτοκινητόδρομο με υποψήφιους Vinci – Μυτιληναίο – ΑΒΑΞ και την κοινοπραξία ΤΕΡΝΑ -Egis Projects

Στην τελική αναμέτρηση για την σύμβαση παραχώρησης της Εγνατίας Οδού βρίσκονται Vinci – Μυτιληναίος – ΑΒΑΞ και η κοινοπραξία ΤΕΡΝΑ – Egis Projects καθώς το ΤΑΙΠΕΔ όρισε για την προσεχή Πέμπτη το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών.

Όπως προβλέπεται από τις διαδικασίες και προκειμένου να μεγιστοποιηθεί το τίμημα, το Ταμείο μπορεί να ζητήσει βελτίωση αν η διαφορά μεταξύ των δύο οικονομικών προσφορών είναι μεγαλύτερη από 15%.

Σε αυτή την περίπτωση  καλούνται και οι δύο υποψήφιοι να καταθέσουν βελτιωμένες προσφορές. Το ΤΑΙΠΕΔ μπορεί επίσης να ζητήσει βελτιωμένη προσφορά από τον πλειοδότη ακόμα και αν η διαφορά του είναι μεγαλύτερη του 15% έναντι του ανταγωνιστή.

Για την ανάληψη της σύμβασης οι υποψήφιοι επενδυτές καταβάλλουν στο ΤΑΙΠΕΔ μια αρχική προσφορά που αντιστοιχεί στην Αμοιβή Παραχώρησης καθώς και μία Ετήσια Αμοιβή, στοιχεία πάνω στα οποία θα κριθεί ο νικητής.

Η συνολική επένδυση για την Εγνατία έχει εκτιμηθεί περίπου στο 1,5 δισ. ευρώ στο οποίο περιλαμβάνονται εκτός από την αμοιβή της  παραχώρησης και οι επενδύσεις στον αυτοκινητόδρομο.

Διαβάστε ακόμη:

ΥΠΟΙΚ: «Παράθυρο» για διορθώσεις και δάνεια σε όσους δεν πήραν επιστρεπτέες και επιδοτήσεις

Ελ. Βενιζέλος: Στο -23% οι πτήσεις έναντι του 2019 – Πρώτη αεροπορική η Aegean – Πρώτο αεροδρόμιο προορισμού η Σαντορίνη

Γαλλία: Πάνω από 900.000 άνθρωποι έκλεισαν ραντεβού εμβολιασμού μετά τις ανακοινώσεις Μακρόν