Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Η καινοτομία και η ανάπτυξη του λιμανιού της Πάτρας βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης εργασίας που πραγματοποίησε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Λ.ΠΑ. Α.Ε., Παναγιώτης Γ. Αναστασόπουλος, με τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Πρόεδρο του Eurogroup, Κυριάκο Πιερρακάκη, τον Υφυπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Νικόλαο Παπαϊωάννου, και τον Υφυπουργό Ανάπτυξης, Σταύρο Καλαφάτη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης εξέφρασε το ενδιαφέρον του για τις αναπτυξιακές προοπτικές του λιμένα Πατρών και τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, υπογραμμίζοντας τη σημασία των στρατηγικών επενδύσεων για την περιφερειακή ανάπτυξη και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.

Στο τραπέζι των συζητήσεων παρουσιάστηκε το αναπτυξιακό σχέδιο του Οργανισμού Λιμένος Πατρών, το οποίο στοχεύει στη μετατροπή του λιμένα σε έναν σύγχρονο κόμβο ανάπτυξης, εξωστρέφειας και καινοτομίας. Ξεχωριστή θέση κατέχει η υλοποίηση της Patradise Mega Yacht Marina, αλλά και η περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων logistics και κρουαζιέρας, που αποτελούν βασικούς άξονες της στρατηγικής του Οργανισμού.

Η Patradise Mega Yacht Marina χαρακτηρίζεται ως έργο-ορόσημο για την περιοχή, καθώς εκτιμάται ότι θα αναβαθμίσει σημαντικά το τουριστικό και οικονομικό αποτύπωμα της Πάτρας, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και ενισχύοντας τη θέση της πόλης στον χάρτη του θαλάσσιου τουρισμού της Μεσογείου.

Παράλληλα, παρουσιάστηκε η πρωτοβουλία για τη δημιουργία ενός σύγχρονου οικοσυστήματος καινοτομίας με επίκεντρο το λιμάνι της Πάτρας. Το εγχείρημα φιλοδοξεί να συνδέσει την έρευνα, την επιχειρηματικότητα, την τεχνολογία και τις λιμενικές δραστηριότητες, αξιοποιώντας το λιμάνι ως πεδίο ανάπτυξης και εφαρμογής καινοτόμων λύσεων στους τομείς των μεταφορών, της εφοδιαστικής αλυσίδας, της ενέργειας, της βιωσιμότητας, της ψηφιακής μετάβασης και του θαλάσσιου τουρισμού.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε επίσης η συζήτηση για τον στρατηγικό ρόλο του λιμένα Πατρών ως διεθνούς διαμετακομιστικού κόμβου και πύλης διασύνδεσης της Ελλάδας με την Ευρώπη, την Ανατολική Μεσόγειο και νέες αναπτυσσόμενες αγορές. Οι συμμετέχοντες εξέτασαν τις δυνατότητες που δημιουργούν οι στρατηγικές επενδύσεις και τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη για την περαιτέρω ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της περιφερειακής ανάπτυξης.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Λ.ΠΑ. Α.Ε., Παναγιώτης Γ. Αναστασόπουλος, δήλωσε: «Η Πάτρα και το λιμάνι της είναι έτοιμα. Χρειάζεται εθνική στήριξη ώστε να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους και να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση για ολόκληρη τη χώρα».

Ο Ο.Λ.ΠΑ. Α.Ε. συνεχίζει να υλοποιεί τη στρατηγική του για τη μετάβαση του λιμένα Πατρών σε έναν σύγχρονο, έξυπνο και βιώσιμο λιμένα, ενισχύοντας τον ρόλο του ως διεθνούς διαμετακομιστικού κόμβου, πύλης της χώρας προς τη Δυτική Ευρώπη και μοχλού ανάπτυξης για τη Δυτική Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμη

Ανελκυστήρες: Το ελληνικό φαινόμενο που ξάφνιασε Αμερικανούς ερευνητές (γράφημα)

Ανοδος σε ζήτηση, τιμές και πληρότητες στα ελληνικά Airbnb τον Μάιο (γραφήματα)

Drones πάνω από τις παραλίες για αυθαίρετα και ξαπλώστρες

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο Θέμα