Τα πανό στον αριθμό 31 της οδού Μητροπόλεως και Υπατίας 1-3-5 φέρουν την υπογραφή του ομίλου Radisson, διαφημίζοντας το νέο κατάλυμα με την υπογραφή της γνωστής αλυσίδας, που θα είναι έτοιμο, εκτός απροόπτου, το 2024.

Πρόκειται για το ακίνητο που συνδέεται ιδιοκτησιακά με την Gnosis Investment, επενδυτική εταιρεία ισραηλινών -και όχι μόνο- κεφαλαίων, η οποία έχει έρθει σε συμφωνία διαχείρισης με τον ξενοδοχειακό κολοσσό της Radisson.

Τώρα, η μετατροπή ενός από τα διατηρητέα στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας, χαρακτηρισμένου και ως έργου τέχνης, το οποίο μαζί με το όμορο διατηρητέο στην Υπατίας 3-5, έχει λάβει τη χρήση ξενοδοχείου, μπαίνει στην τελική ευθεία.

Ο φάκελος για την έγκριση της αρχιτεκτονικής μελέτης αξιοποίησης – αποκατάστασης και εκσυγχρονισμού ακινήτου βρίσκεται στο υπουργείο Πολιτισμού και περιλαμβάνει τη λειτουργική συνένωση των δύο κτιρίων στη στάθμη του ισογείου, επί της πλατείας Μητροπόλεως.

Το υφιστάμενο πλάνο για το ξενοδοχείο των 112 δωματίων αναφέρει ότι θα ανοίξει στο τέλος του 2024, μετατρέποντας τα δύο υπάρχοντα κτίρια γραφείων σε σύγχρονο ξενοδοχείο, ωστόσο ήδη το χρονοδιάγραμμα λόγω και των δεδομένων δυσκολιών έχει πάει πίσω και δεν αποκλείεται να καθυστερήσει κι άλλο.

Διαβάστε ακόμα

Αγορές προς Ελλάδα: «Μην αρκεστείτε στην επενδυτική βαθμίδα, βάλτε ακόμη πιο φιλόδοξους στόχους»

Αντιδράσεις για την κλιμακωτή φορολόγηση του εφάπαξ στα Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΤΕΑ)

Τόμας Γκρος (ΗELL Energy International): To AI «ανοίγει» έναν τεράστιο ορίζοντα για τη βιομηχανία

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ