Νέο διαγωνισμό, η ημερομηνία μάλιστα του οποίου ορίστηκε για την επόμενη εβδομάδα προκήρυξε η Ιερά Μονή Ασωμάτων Πετράκη, για το γνωστό ακίνητο ιδιοκτησίας της, στο Κολωνάκι το οποίο προορίζει για ξενοδοχειακή χρήση.

Πρόκειται για το κτίριο επί της οδού Αλωπεκής 46, το οποίο, λόγω θέσης, θεωρείται κι ένα από τα ‘’φιλέτα’’ της εκκλησιαστικής περιουσίας κι έχει προσελκύσει, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, για το λόγο αυτό το ενδιαφέρον επενδυτικών κεφαλαίων, εγχώριων και ξένων.

Ο διαγωνισμός επαναπροκηρύχθηκε με γρήγορες διαδικασίες την περασμένη εβδομάδα (σ.σ. γεγονός το οποίο καταδεικνύει και το ενδιαφέρον), κατόπιν της σχετικής απόφασης στη συνεδρίαση του Ηγουμενοσυμβουλίου της 1ης Μαρτίου και ορίστηκε νέα ημερομηνία για την υποβολή των προσφορών στις 15 Μαρτίου.

Όπως επισημαίνεται σχετικά στη διακήρυξη επαναπροκηρύσσεται «δημόσιος πλειοδοτικός διαγωνισμός προς ανάδειξη μισθωτή του ακινήτου ιδιοκτησίας της Μονής επί της οδού Αλωπεκής 46, ήτοι επταόροφου κτιρίου μεθ’ υπογείων γκαράζ συνολικού εμβαδού ορόφων 1.986,85 τ μ για χρήση ξενοδοχείου με χρονική διάρκεια κατ’ ελάχιστο 12 ετών και ελάχιστο μηνιαίο μίσθωμα το ποσό των 15.500 ευρώ πλέον 2%». Στους όρους του διαγωνισμού αναφέρεται ξεκάθαρα η χρήση ξενοδοχείου.

Η Μονή πραγματοποίησε μία πρώτη διαγωνιστική διαδικασία στις αρχές Φεβρουαρίοα, ωστόσο τελικά αποφασίστηκε να μην προχωρήσει και να επαναληφθεί εκ νέου με την αποσαφήνιση συγκεκριμένων όρων.

Σημειωτέον ότι οι νέοι διαγωνισμοί έρχονται μετά από μία μακρά περίοδο κατά την οποία τα πλάνα είχαν «παγώσει»: Για το συγκεκριμένο ακίνητο υπήρχε ο σχεδιασμός για τη μετατροπή του σε boutique μονάδα ήδη από το 2018 (σ.σ. περίοδο κατά την οποία υπήρξε μεγάλη κινητικότητα για νέες ξενοδοχειακές μονάδες στην Αθήνα)- ωστόσο στη συνέχεια, με την πανδημία, τα νέα ξενοδοχειακά projects τέθηκαν υπό επανεξετάση και τώρα, με την επιστροφή στη νέα κανονικότητα …επιστρέφουν κι αυτά.

Η περιοχή πάντως, πέρα φυσικά από τα «βαριά» ξενοδοχειακά ονόματα στα πέριξ της πλατείας Συντάγματος, συγκεντρώνει μερικές από τις καλύτερες boutique μονάδες (που έχουν μάλιστα ανοίξει πιο πρόσφατα) και όχι μόνο.

Διαβάστε περισσότερα

«Μπουτάρης»: Το νέο σφυρί για το συγκρότημα στην Κρήτη και το «σουηδικό σωσίβιο»

Οι ολιγάρχες και η Τράπεζα της Ελλάδος, τα βάσανα της Frigoglass και τα υπεράκτια παντρολογήματα

Στα… χέρια» τραπεζών και servicers επτά στα 10 ακίνητα που βγαίνουν στο «σφυρί» – Στόχος η ενεργή διαχείρισή τους