Πολύ σύντομα, έως το τέλος του πρώτου εξαμήνου αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες σε σχέση με το project “Skyline” και τη νέα εταιρεία σε συνέχεια της συμφωνίας μεταξύ των ομίλων Alpha Bank και της κοινοπραξίας των Dimand- Premia Properties ΑΕΕΑΠ.

Mε βάση τα όσα ανέφερε χθες η διοίκηση της Premia στη γενική συνέλευση της εταιρείας κατόπιν των σχετικών ερωτημάτων, το τέλος Ιουνίου είναι ένα σημαντικό ορόσημο για τη μεταβίβαση των μετοχών της νέας εταιρείας, Skyline Real Estate όπου η τράπεζα διατηρεί το 35% και στην επενδύτρια κοινοπραξία των Dimand -Premia το υπόλοιπο 65%, όπου το 75% ανήκει στην Dimand και το 25% στην Premia.

Στόχος, η ενεργή διαχείριση ενός χαρτοφυλακίου ακινήτων αξίας 438 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων ένα μεγάλο μέρος θα προωθηθεί στην αγορά προς πώληση – όπως για παράδειγμα οικιστικά- ενώ ένα τμήμα θα ανακαινισθεί και θα διοχετευθεί στην αγορά προς μίσθωση για την εξασφάλιση εισοδημάτων.

Κεντρικό ρόλο στη νέα εταιρεία, αναλαμβάνει κατά τις πληροφορίες, ο Δημήτριος Ράπτης, στέλεχος με μακρά εμπειρία στον κλάδο των ακινήτων έχοντας διατελέσει σε καίριες θέσεις μεταξύ των οποίων και στην εισηγμένη εταιρεία ακινήτων Globalworth (σ.σ. η τελευταία έχει ισχυρή παρουσία στο real estate της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης), συνεργαζόμενος στο παρελθόν και με τον γνωστό επιχειρηματία Ιωάννη Παπαλέκα.

Από πλευράς της Premia, ο διευθύνων σύμβουλος κ. Κώστας Μαρκάζος, ανέφερε χθες στο πλαίσιο της ετήσιας γενικής συνέλευσης των μετόχων της ΑΕΕΑΠ ότι η εταιρεία θα έχει ενεργό ρόλο στο νέο σχήμα που δημιουργείται, έχοντας αποτελέσει «το μεγαλύτερο έργο μεταβίβασης χαρτοφυλακίου ακινήτων των τελευταίων ετών στην Ελλάδα» απ’ όπου υπάρχουν σημαντικές προσδοκίες σε σχέση με τις κρυμμένες υπεραξίες του εν λόγω χαρτοφυλακίου.

Επισημαίνεται εδώ σχετικά, ότι το εν λόγω χαρτοφυλάκιο, με συνολική μικτή επιφάνεια περί τα 500.000 τ.μ., θα μπορούσε κατά τις εκτιμήσεις να προσεγγίσει σε αξία ύψους 1 δισ. ευρώ από την στιγμή που αναπτυχθεί περαιτέρω με ανακατασκευή και ενεργή διαχείριση.

Το Athens Heart

Εν τω μεταξύ, επίσης μέσα στον Ιούνιο εκκινούν και οι εργασίες για τη μετατροπή του πρώην εμπορικού κέντρου Athens Heart (σ.σ. ένα από τα σημαντικότερα ακίνητα του χαρτοφυλακίου ακινήτων της Premia στην Αθήνα) σε ένα σύγχρονο γραφειακό συγκρότημα 26.500 τ.μ. με πιστοποίηση LEED Gold.

Για το ακίνητο στην οδό Πειραιώς 180- 186 έχει υπογραφεί σύμβαση μίσθωσης με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων -ΑΑΔΕ για τη στέγαση των κεντρικών της υπηρεσιών (συμπεριλαμβανομένων 92 θέσεων στάθμευσης) 12ετούς διάρκειας με συνολικό ετήσιο μίσθωμα 4,382 εκατ. ευρώ. Πλέον αυτών των εσόδων η εταιρεία έχει λαμβάνειν και από τη διαχείριση των επιπλέον περίπου 500 θέσεων στάθμευσης  στα 3 υπόγεια πάρκινγκ του υφιστάμενου κτιρίου.

Οι σχετικές εργασίες προβλέπεται να ολοκληρωθούν έως το τέλος του δεύτερου τριμήνου του 2024. Η εν λόγω επένδυση, σύμφωνα με τη διοίκηση της Premia, θα διαμορφωθεί σε επίπεδα άνω των 50 εκατ. ευρώ με την εταιρεία να έχει αιτηθεί δανειοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης για την ανακατασκευή ύψους 17 εκατ. ευρώ.

 

Διαβάστε ακόμα

Θεόδωρος Φέσσας: Επενδυτική «επίθεση» παντού από τον όμιλο Quest με στόχο έσοδα άνω του 1,5 δισ.

ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ: Φόροι για «Κροίσους» των 50.000 ευρώ

Μεταβιβάσεις: Πώς να «ξεμπλοκάρετε» το ακίνητό σας από τον δήμο μέσα σε 5 ημέρες

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ