Μια νέα σελίδα ανάπτυξης ανοίγει για τον Πειραιά, το μεγαλύτερο λιμάνι της Μεσογείου, καθώς πλέον αναβαθμίζεται και εξελίσσεται σε έναν από τους μεγαλύτερους συγκοινωνιακούς κόμβους στην Ευρώπη αλλά και σε ένα σύγχρονο  επενδυτικό αλλά και επιχειρηματικό κέντρο.

Εμβληματικά έργα προϋπολογισμού εκατομμυρίων ευρώ, επιχειρηματικές επενδύσεις, σημαντικές αναπλάσεις, νέες επενδυτικές δραστηριότητες, ανακαινίσεις και αξιοποιήσεις κτιρίων αναμένεται να δώσουν νέα επενδυτική δυναμική στην πόλη του Πειραιά τα επόμενα χρόνια ενισχύοντας την εξωστρέφεια και τις αναπτυξιακές προοπτικές.

Η επέκταση του μετρό, του τραμ και της προβλήτας της κρουαζιέρας, το εμβληματικό Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων, το «Σπίτι του Ρεμπέτικου» στον ιστορικό σταθμό του Αγ. Διονυσίου, η αναμόρφωση της Πειραϊκής, το Δικαστικό Μέγαρο, η ανάπτυξη του Πύργου του Πειραιά σύμφωνα με τις πιο σύγχρονες περιβαλλοντικές προδιαγραφές, η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου του Μικρολίμανου, η ανάπτυξη συγκροτήματος μεικτών χρήσεων στο βιομηχανικό ακίνητο όπου στεγαζόταν η πρώην ΒΕΛΚΑ, η ανακατασκευή των πρώην εγκαταστάσεων της καπνοβιομηχανίας Παπαστράτος που αποτελεί πρότυπο μετατροπής πρώην βιομηχανικών εγκαταστάσεων σε σύγχρονο χώρο εργασίας, η δημιουργία σύγχρονων ξενοδοχειακών μονάδων, οι αθλητικές εγκαταστάσεις και πολλά άλλα έργα που βρίσκονται σε φάση σχεδιασμού και ορισμένα σε φάση υλοποίησης αναμένεται να αναβαθμίσουν την πόλη του Πειραιά και να προσδώσουν μια σύγχρονη πολιτιστική, τουριστική και επιχειρηματική αξία στην περιοχή της Πειραϊκής.

Επιπλέον, οι συνεχιζόμενες επενδύσεις πολυεθνικών εταιριών σε συνδυασμό με τις υλοποιούμενες αναπλάσεις και υποδομές από το κράτος, σε περιοχές του παραλιακού μετώπου του νομού Αττικής (βλ. Φαληρικός όρμος, Ελληνικό κ.ά.), οι οποίες για πολλά χρόνια παρέμεναν ανεκμετάλλευτες, συμβάλουν θετικά στην οικιστική και επιχειρηματική ανάπτυξη και των όμορων περιοχών.

Νέες επενδυτικές ευκαιρίες στον Πειραιά

Σε αυτό το πλαίσιο, οι προοπτικές ανάπτυξης για τον Πειραιά διαφαίνονται ιδιαίτερα ευοίωνες  και πλέον η πόλη εισέρχεται δυναμικά στο «κάδρο» των επενδυτικών επιλογών θεσμικών επενδυτών,  που εστιάζουν στο κέντρο της πόλης και περιμετρικά του λιμανιού σε εγκαταλελειμμένα αυτοτελή κτήρια που διατίθενται σε ελκυστικές τιμές με σκοπό την πλήρη ανακατασκευή τους (redevelopment).

Αξιοποίηση του υπάρχοντος κτηριακού αποθέματος

Το μεγάλο «στοίχημα» για την περαιτέρω ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής είναι η αξιοποίηση του υπάρχοντος κτηριακού αποθέματος και η επαναχρησιμοποίηση του για δεκαετίες εγκαταλελειμμένων κτηρίων, καθώς με αυτόν τον τρόπο θα αναβαθμιστεί η  αρχιτεκτονική εικόνα της περιοχής, θα βελτιωθεί η ποιότητα ζωής της τοπικής κοινωνίας και η σχέση των κατοίκων με τον αστικό χώρο.

Η πρόταση της Intrum Hellas REO Solutions Α.Ε. στην περιοχή του Πειραιά

Ειδικότερα για τον Πειραιά, η Intrum REO διαθέτει προς πώληση ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο 2.420 τ.μ. με κτήρια επιφάνειας 8.197 τ.μ. επί των οδών Υψηλάντου, Ανδρούτσου και Ομ. Σκυλίτση, ιδανικό για οικιστική ανάπτυξη ή επαγγελματική χρήση, καθώς απέχει μόλις 1,4 χλμ. από το λιμάνι, 500 μ. από το κέντρο του Πειραιά αλλά και λιγότερο από 10’ με τα πόδια από το σταθμό του μετρό στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Σημειώνεται ότι η Intrum REO, μέλος του Ομίλου Intrum, διαχειρίζεται ήδη περίπου 8.000 ακίνητα, αξίας άνω του 1 δισ. ευρώ. Στόχος της Intrum REO είναι η θετική συνεισφορά στην ενίσχυση της οικονομίας μέσα από την υγιή ανάπτυξη της ελληνικής κτηματαγοράς με την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και ολοκληρωμένων υπηρεσιών real estate. H εταιρία λαμβάνοντας υπόψη της τα χαρακτηριστικά των υπό διαχείριση ακινήτων, όπως γεωγραφική διασπορά, εμπορικότητα, χρήσεις κ.ά. έχει αναπτύξει τις κατάλληλες στρατηγικές και διαδικασίες για τη βέλτιστη διαχείριση και αξιοποίηση τους.

Για την καλύτερη αξιοποίηση των ακινήτων, η Intrum REO έχει αναπτύξει ένα μεγάλο δίκτυο συνεργατών, συνεργάζεται με επενδυτές και επενδύει στη δική της πλατφόρμα διαχείρισης Property Base και σε custom – made prop – tech εργαλεία, ενώ ήδη έχει λανσάρει τη δική της πλατφόρμα https://realestate.intrum.gr.