Μπορεί οι αρχικές εκτιμήσεις και προβλέψεις να έδειχναν προς την πλευρά του Ιρλανδού επενδυτή Paul Coulson, ο οποίος έχει ήδη ισχυρό αποτύπωμα στο real estate της ευρύτερης περιοχής, χθες ωστόσο στον διαγωνισμό του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) υποβλήθηκε μία και μόνη δεσμευτική προσφορά για την αξιοποίηση του «χρυσού» ακινήτου των 627 στρεμμάτων στο Πόρτο Χέλι.

Η Γούτος Οικοδομή Ε.Ε., η οποία συνδέεται με την οικογένεια Γούτου, γνωστή και από την Golden Land Goutos, με παρουσία πέντε και πλέον δεκαετιών στο Πόρτο Χέλι, ήταν αυτή που ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ χθες ότι κατέθεσε τη μία και μόνη δεσμευτική προσφορά για το ακίνητο στην περιοχή Βερβερόντα.

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι από την πλευρά του Ιρλανδού επενδυτή Coulson δεν υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον για το εν λόγω ακίνητο, το οποίο βρέθηκε γι’ αυτόν τον λόγο στο επίκεντρο της σχετικής φημολογίας το τελευταίο διάστημα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι, σε αντίθεση με τις φήμες που επίσης έχουν κυκλοφορήσει για την έκταση των 627 στρεμμάτων, περί του ενδεχόμενου δημιουργίας μικρού αεροδρομίου, ουδεμία σχετική πρόθεση υπάρχει στο επενδυτικό πλάνο των υποψηφίων επενδυτών, αν κι εφόσον καταλήξει η διαγωνιστική διαδικασία του ΤΑΙΠΕΔ.

Σημειωτέον ότι η φημολογία περί της δημιουργίας μικρού αεροδρομίου ήταν κι ένα από τα ζητήματα που εγείραν ουκ ολίγες αντιδράσεις στην περιοχή, όπως και τα επενδυτικά πλάνα της πλευράς Coulson, ιδιοκτήτη πλέον δύο ξενοδοχειακών μονάδων (AKS Hinitsa Bay και AKS Porto Heli, τις οποίες σκοπεύει να αναβαθμίσει) και του κτήματος Αλεξίου, έκτασης περί τα 300 στρέμματα.

Το ακίνητο στην περιοχή Βερβερόντα αποτελεί μη παραθαλάσσια έκταση με πανοραμική θέα στον Αργολικό Κόλπο και έχει έκταση 627.417 τετραγωνικά μέτρα. Βρίσκεται σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από το κέντρο του οικισμού Πόρτο Χέλι και 300 μέτρων από τη λιμνοθάλασσα Βερβερόντας και την ακτή του Όρμου Πορτοχελίου, ενώ εφόσον ολοκληρωθεί η διαδικασία, ο επενδυτής θα επιλέξει σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, τον τρόπο αξιοποίησής του στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που επιτρέπει το χωροταξικό, πολεοδομικό και περιβαλλοντικό πλαίσιο σχεδιασμού και αδειοδοτήσεων με την τουριστική και οικιστική χρήση στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Ο όμιλος Γούτου και η Golden Land Goutos είναι η εταιρεία που έχει χειριστεί εξ’ αρχής, λόγω και των ιδιοκτησιών της στην περιοχή, το έτερο μεγάλο project στο Πόρτο Χέλι, για το νέο Six Senses Resort, έχοντας πλέον συνασπιστεί με σημαντικά επενδυτικά κεφάλαια του εξωτερικού για την προώθηση της εν λόγω επένδυσης, συνολικής αξίας 150 εκατ. ευρώ.

Η ίδια η Golden Land Goutos δραστηριοποιείται πάνω για 5 δεκαετίες στον τομέα των ακινήτων στην περιοχή της Αργολίδας και των νοτίων προαστίων της Αθήνας, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι δεν υπάρχει σύνδεση των επενδυτικών πλάνων για το ακίνητο του ΤΑΙΠΕΔ, με την επένδυση για το νέο Six Senses, το οποίο, παρεμπιπτόντως, είναι υπό αδειοδοτική ωρίμανση τα τελευταία χρόνια.

Το νέο Six Senses Resort στο Πόρτο Χέλι εκτιμάται ότι μπορεί να είναι έτοιμο το 2026 και χρηματοδοτείται από ομάδα επενδυτών συμπεριλαμβανομένων της CBE Capital, το fund της Taconic Capital (με σύμβουλο την Cedar Capital) με έδρα τη Νέα Υόρκη και την εταιρεία κτηματομεσιτικών υπηρεσιών Golden Land Goutos, με μακροχρόνια δραστηριότητα στον χώρο των ακινήτων και ιδιοκτήτρια εκτάσεων στην Αργολίδα.

Η CBE έχει ενεργό ρόλο σε συμφωνίες αξίας άνω του 1 δισ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων του πολυτελούς La Palma Capri στο Κάπρι της Oetker Collection και το Corinthia Romeμ, που είναι υπό ανάπτυξη. Στο πλαίσιο ακριβώς της στρατηγικής της, η CBE Capital έχει προχωρήσει σε συνεργασία με την UBS για τη συγκέντρωση επιπλέον κεφαλαίων έως 400 εκατ. ευρώ από μικρότερους θεσμικούς επενδυτές, προκειμένου να υλοποιήσει το αυξανόμενο επενδυτικό της χαρτοφυλάκιο σε υπερπολυτελή resorts, ξενοδοχεία και επώνυμες κατοικίες.

Η νέα πολυτελής επένδυση στο Πόρτο Χέλι θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, 60 δωμάτια και σουίτες με ιδιωτικές πισίνες και κήπους, καθώς και μια ξεχωριστή βίλα με τρία υπνοδωμάτια. Επίσης, θα περιλαμβάνει 10 «επώνυμες» (branded) κατοικίες 5 έως 8 υπνοδωματίων, οι οποίες θα διατεθούν προς πώληση, ενώ το ξενοδοχειακό συγκρότημα θα διαθέτει χώρους εστίασης, υπαίθριους χώρους εκδηλώσεων, αίθουσες σπα, γυμναστήριο, μπουτίκ και concept store, ενώ θα υπάρχει προβλήτας για τα σκάφη των πελατών, παραθαλάσσια εστιατόρια, καθώς και υποδομές για θαλάσσια σπορ.

Το ξενοδοχείο της Six Senses στο Πόρτο Χέλι σχεδιάστηκε από τους Delogu Architecture στη Ρώμη και Arch Group στην Αθήνα, ενώ θα διαθέτει πιστοποίηση LEED Silver. Η είσοδος της Six Senses στην Ελλάδα ανακοινώθηκε την περασμένη άνοιξη, με την ανακοίνωση του Six Senses Megalonisos που προγραμματίζεται να αναπτυχθεί από την Grivalia Hospitality στο νότιο τμήμα της Μεγαλονήσου, μέρος του νησιωτικού συμπλέγματος των Πεταλιών, πολύ κοντά στην Αττική.

Το νέο project στο Πόρτο Χέλι είναι το δεύτερο για την αλυσίδα, που αποτελεί ένα από τα πλέον γνωστά brands πολυτελών resorts φιλοξενίας και ευεξίας παγκοσμίως, προσφέροντας εμπειρίες που έχουν μοναδική ταυτότητα, «έχοντας στο επίκεντρο της στρατηγικής της τις αρχές βιωσιμότητας». Το χαρτοφυλάκιο της Six Senses περιλαμβάνει 22 πολυτελή resorts & spas, ενώ 41 έργα βρίσκονται υπό ανάπτυξη σε όλο τον κόσμο, από resorts και κέντρα ευεξίας, έως ιδιωτικά club και πολυτελείς κατοικίες.

Διαβάστε ακόμη

Πλειστηριασμοί: «Καταιγίδα» με 1.680 σφυριά να χτυπούν για βίλες, βιομηχανίες και ξενοδοχεία (pics)

Το Μαξίμου, ο ΚΜ και η οπερέτα του ΣΥΡΙΖΑ, τα τρολ και ο μαρτυριάρης, τα νέα γκάλοπ που έρχονται, ο Γούτος πήρε… το Πόρτο Χέλι και ο τραπεζίτης των βασιλιάδων του Ντουμπάι

Δημήτρης Παπούλης (Trade Estates): Το σχέδιο ανάπτυξης, οι νέες επενδύσεις και η εισαγωγή στο Χρηματιστήριο

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ