Η Aegean συνεχίζει την ενέργεια «Όλη η Ελλάδα κοντά» και αυτό το μήνα αφιερώνει όλες τις πτήσεις του δικτύου της, στην Κρήτη.

Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, η Aegean συνεργάστηκε με τοπικούς παραγωγούς του νησιού ώστε να αναδείξει, με μία σειρά ενεργειών και μέσα από τα κανάλια της, τα μοναδικά χαρακτηριστικά της Κρήτης.

Όλοι οι επιβάτες σε όλες τις πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού μέχρι και τις 31 Αυγούστου, θα απολαύσουν μια αυθεντική γεύση της γαστρονομικής παράδοσης της Κρήτης, μέσα από τα προϊόντα τοπικών παραγωγών και συνεταιρισμών. Έτσι, θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν κριτσίνια με γραβιέρα και μπισκότα χαρουπιού της εταιρείας «Κρητών Άρτος», παξιμαδάκι χαρουπιού με σταφίδες του Κωστή Κοκκινίδη, παξιμάδι πορτοκαλιού, μάφιν αμυγδάλου και σοκολάτας και μπισκότα βουτύρου του Συνεταιρισμού Γυναικών Αρχανών.

Όσοι βρεθούν στα Business Lounges της Aegean, θα γευτούν τη μοναδική γαστρονομία της Κρήτης, καθώς θα προσφέρονται ντακάκια «Δαμιανάκη», σφακιανές πίτες Κουκλινού, ανεβατά και λυχναράκια Σαβοϊδάκη, χορτοκαλιτσούνα και μυζιθροπιτάκια Λαμπάκη, σνακ με απάκι και γραβιέρα, παραδοσιακά ξεροτήγανα Σητείας «Η Μέλισσα», κεφαλοτύρι «Δίκτη» και μέλι «Μελίγυρις». Τη γευστική εμπειρία της Κρήτης στα Lounges, συμπληρώνει η επιλογή του λευκού ξηρού οίνου, Βιδιανό 2015 της Ιδαίας Οινοποιητικής και φυσικά η παραδοσιακή κρητική ρακή.

Επιπλέον, για τους επιβάτες business class, ο συνεργαζόμενος σεφ της εταιρείας, κ. Νίκος Σαράντος δημιούργησε δύο επιπλέον επιλογές μενού, εμπνευσμένες από χαρακτηριστικές γεύσεις της γαστρονομίας του νησιού. Κατσικάκι με λευκό κρασί, δάφνες Ηρακλείου Κρήτης και μυρωδικά Κρήτης με αγκινάρες και πατάτες φουρνιστές με μάραθα, αλλά και φιλέτο μπακαλιάρου σε γιαχνί λαχανικών με μυρωδικά. Στις επιλογές για κρασιά, προστίθεται από τον συνεργάτη της εταιρείας, κ. Κωνσταντίνο Λαζαράκη MW (Master of Wine), το Βιδιανό 2015.

Παράλληλα, η Aegean για όλο το μήνα, προβάλλει στις οθόνες των αεροσκαφών αλλά και σε όλα τα διαθέσιμα κανάλια επικοινωνίας της, αφιερωματικό video με πλάνα από τις ομορφιές, την παράδοση, τη γαστρονομία και τους φιλόξενους ανθρώπους της Κρήτης.