Σε δημοπρασία βγαίνουν 30 έργα Τέχνης, τα οποία παραχωρεί ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ στο «Μαζί για το Παιδί», ώστε τα έσοδα να διατεθούν για τη στήριξη και την ενίσχυση του κοινωνικού του έργου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, τα έργα αποτελούν μέρος της συλλογής της ΑΓΕΤ Ηρακλής και παραχωρούνται για πρώτη φορά.

Προέρχονται από ένα σύνολο περισσότερων των 1.400 έργων, τα περισσότερα από τα οποία δημιουργήθηκαν για να κοσμήσουν τα ετήσια ημερολόγια της εταιρίας από το 1959 μέχρι το 2009, επιτυγχάνοντας με τον τρόπο αυτόν την ένταξη της νεοελληνικής Τέχνης στην καθημερινότητα χιλιάδων ανθρώπων.

Τα 30 έργα Τέχνης που πρόκειται να δημοπρατηθούν έχουν φιλοτεχνηθεί από 18 καταξιωμένους καλλιτέχνες και προσφέρουν ένα μικρό, αλλά ουσιαστικό δείγμα σημαντικών εικαστικών τάσεων στην ελληνική Τέχνη του 20ού αιώνα.

Πριν τη δημοπρασία, τα έργα θα εκτεθούν σε χώρο Τέχνης στη διεύθυνση: Γκούρα 5, Αθήνα (ΤΚ 10558). Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη, 9 Μαρτίου, στις 18:00 και η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό την Παρασκευή 10 και το Σάββατο 11 Μαρτίου, από τις 12:00 ως τις 19:00. Η δημοπρασία θα διεξαχθεί τη Δευτέρα, 13 Μαρτίου, στις 19:00 στον ίδιο χώρο.

Χορηγοί στη διεξαγωγή της δημοπρασίας είναι οι: Art Εxpertise, karavias art insurance και Moveart.

Διαβάστε ακόμη

Πάουελ: Έρχονται νέες και μεγαλύτερες αυξήσεις στα επιτόκια

Jefferies: Ξεκινά την κάλυψη των ελληνικών τραπεζών – Top pick η ΕΤΕ, underperform η Alpha

Αναδρομικά πρόστιμα έως και 65 χρόνια(!) για τα αδήλωτα τετραγωνικά