Η Airbnb ανακοίνωσε την Τρίτη14/11 ότι εξαγόρασε τη start up GamePlanner.AI, εν μέσω υιοθέτησης της τεχνητής νοημοσύνης που έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις στον κόσμο της τεχνολογίας και έχει ωθήσει πολλές εταιρείες να ερευνήσουν τις χρήσεις του.

Όπως δήλωσαν στο CNBC πηγές που γνωρίζουν το θέμα, η startup ονομάζεται Gameplanner.AI και από την ίδρυσή της το 2020 βρισκόταν σε «stealth mode», δηλαδή προσωρινή κατάσταση μυστικότητας -που συνήθως υπάρχει για διάφορους λόγους, όπως για να μην ενημερωθούν οι ανταγωνιστές για κάποια επικείμενη κυκλοφορία προϊόντος.

Η Gameplanner.AI ιδρύθηκε από τον συνιδρυτή της Siri, Adam Cheyer, ο οποίος μετά την εξαγορά της από την Apple εργάστηκε με τον Steve Jobs. Αργότερα, ο Cheyer υπήρξε ένας από τους ιδρυτές της Viv Labs, η οποία θα αποτελούσε τη βάση για τον φωνητικό βοηθό της Samsung.

Όπως αναφέρει το CNBC, ο CEO της Airbnb, Brian Chesky, έχει δηλώσει ότι η παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη θα αλλάξει ριζικά την πλατφόρμα και ότι θέλει να τη χρησιμοποιήσει έτσι ώστε με την πάροδο του χρόνου να μαθαίνει περισσότερα για τους χρήστες και να βελτιώνει τις ταξιδιωτικές τους εμπειρίες (π.χ. προτείνοντάς τους τα κατάλληλα δωμάτια ή σπίτια).

Η εξαγορά αυτή είναι η πρώτη της Airbnb από το 2019 και θα μπορούσε να τραβήξει την προσοχή της Wall Street, σε ό,τι αφορά το αν η στρατηγική συγχωνεύσεων του Chesky αλλάζει, καθιστώντας ενδεχομένως και την Airbnb πιο ελκυστική για εξαγορά.

Διαβάστε ακόμη:

Εθνική Τράπεζα: Ξεπέρασαν τα 8 δισ. ευρώ οι προσφορές (upd)

Κωστής Χατζηδάκης στο Greece Talks: Θα παραμείνει o χαμηλός συντελεστής ΦΠΑ στις μεταφορές

Βασίλης Ψάλτης στο Greece Talks: Οι τρεις υπεραξίες για την Alpha Bank απ’ το deal με την Unicredit

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ