Στην πρώτη της εξαγορά ως εισηγμένη προχώρησε η Airbnb, έπειτα από συμφωνία 200 εκατ. δολαρίων με startup που δραστηριοποιείται στην τεχνητή νοημοσύνη.

Όπως δήλωσαν στο CNBC πηγές που γνωρίζουν το θέμα, η startup ονομάζεται Gameplanner.AI και από την ίδρυσή της το 2020 βρισκόταν σε «stealth mode», δηλαδή προσωρινή κατάσταση μυστικότητας -που συνήθως υπάρχει για διάφορους λόγους, όπως για να μην ενημερωθούν οι ανταγωνιστές για κάποια επικείμενη κυκλοφορία προϊόντος.

Σύμφωνα με την Airbnb, με την Gameplanner.AI θα επιταχυνθούν ορισμένες από τις εργασίες της στην τεχνητή νοημοσύνη.

Η Gameplanner.AI ιδρύθηκε από τον συνιδρυτή της Siri, Adam Cheyer, ο οποίος μετά την εξαγορά της από την Apple εργάστηκε με τον Steve Jobs. Αργότερα, ο Cheyer υπήρξε ένας από τους ιδρυτές της Viv Labs, η οποία θα αποτελούσε τη βάση για τον φωνητικό βοηθό της Samsung.

Όπως αναφέρει το CNBC, ο CEO της Airbnb, Brian Chesky, έχει δηλώσει ότι η παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη θα αλλάξει ριζικά την πλατφόρμα και ότι θέλει να τη χρησιμοποιήσει έτσι ώστε με την πάροδο του χρόνου να μαθαίνει περισσότερα για τους χρήστες και να βελτιώνει τις ταξιδιωτικές τους εμπειρίες (π.χ. προτείνοντάς τους τα κατάλληλα δωμάτια ή σπίτια).

Η εξαγορά αυτή είναι η πρώτη της Airbnb από το 2019 και θα μπορούσε να τραβήξει την προσοχή της Wall Street, σε ό,τι αφορά το αν η στρατηγική συγχωνεύσεων του Chesky αλλάζει, καθιστώντας ενδεχομένως και την Airbnb πιο ελκυστική για εξαγορά.

Η είδηση για την εξαγορά της startup από την Airbnb έγινε γνωστή μετά τις αναφορές ότι η Google βρίσκεται σε συζητήσεις για επένδυση εκατοντάδων εκατομμυρίων στην Character.AI, επίσης startup τεχνητής νοημοσύνης, που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν χαρακτήρες και να συνομιλούν με εικονικές εκδοχές διασημοτήτων, όπως ο Έλον Μασκ και ο Άλμπερτ Αϊνστάιν.

Διαβάστε ακόμη

To καλύτερο σπα του κόσμου που λατρεύουν οι Μπέκαμ – Τεχνολογία, ιατρική και αναζωογόνηση

Google: Πληρώνει στην Apple το 36% από τα διαφημιστικά έσοδά της στις αναζητήσεις μέσω Safari

Turkish Airlines: Τεράστια παραγγελία για περίπου 350 αεροσκάφη από την Airbus

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ