Αντιμέτωπος για μια ακόμη φορά με την περιπέτεια των πλειστηριασμών έρχεται ο Αλέξανδρος Σπέντζος, της γνωστής οικογένειας που ελέγχει τη «Σπέντζος Φιλμ». Συγκεκριμένα, ο κ. Σπέντζος «καταδιώκεται» από ένα χρέος του παρελθόντος, εξαιτίας του οποίου κινδυνεύει να χάσει την οικία του στην περιοχή της Πεντέλης.

Το ακίνητο βγήκε αρχικά στο σφυρί στις 2 Νοεμβρίου 2022, με τιμή πρώτης προσφοράς αντίστοιχη της αγοραίας αξίας του, σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης (του Φεβρουαρίου 2022), η οποία την προσδιόριζε στις 580.000 ευρώ.

Επισπεύδων είναι ο ιδιώτης Σ.Κ. «για είσπραξη ποσού 30.000 ευρώ το οποίο αποτελεί μέρος μεγαλύτερης απαίτησης», όπως αναφέρεται στην έκθεση του πλειστηριασμού. Το σφυρί πράγματι χτύπησε πέρυσι τον Νοέμβριο, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, καθώς ο πλειστηριασμός ματαιώθηκε ελλείψει πλειοδοτών.

Έναν χρόνο μετά όμως, η υπόθεση επανέρχεται στο προσκήνιο μέσω νέου πλειστηριασμού, με τους ίδιους «πρωταγωνιστές», και έχει προγραμματιστεί για τις 17 Ιανουαρίου 2024. Με τη διαφορά ότι η τιμή πρώτης προσφοράς είναι πλέον στις 330.000 ευρώ, δηλαδή «κουρεμένη» κατά 250.000 ευρώ, κατόπιν της με αριθμ. 5206/2023 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

Τι βγαίνει στο σφυρί

Στον επικείμενο πλειστηριασμό αναμένεται να βγει -εκτός εάν μέχρι τότε μεσολαβήσουν κινήσεις για την αναστολή του- η πλήρης κυριότητα μιας αυτοτελούς και διηρημένης οριζόντιας ιδιοκτησίας (μεζονέτα), που βρίσκεται στον Δήμο Πεντέλης, της Δημοτικής Ενότητας Πεντέλης και επί της οδού Γορτυνίας.

Πρόκειται, ειδικότερα, για μια μεζονέτα σε συγκρότημα κατοικιών κατασκευής της περιόδου 1991-1993, που βρίσκεται στην Παλαιά Πεντέλη, επί οικοπέδου 1.005,36 τ.μ. και περιλαμβάνει υπόγειο, ισόγειο, δύο ορόφους και δώμα.

Συγκεκριμένα:

α) Το υπόγειο, επιφάνειας 52,39 τ.μ., αποτελείται από εσωτερική σκάλα επικοινωνίας, διάδρομο, πλυντήριο, στεγνωτήριο, σιδερωτήριο και μία αποθήκη

β) Το ισόγειο, επιφάνειας 70,65 τ.μ., αποτελείται από τη συνεχιζόμενη εσωτερική σκάλα επικοινωνίας, σαλόνι, κουζίνα και βεράντα

γ) Ο πρώτος όροφος αποτελείται από την εσωτερική σκάλα επικοινωνίας, ένα δωμάτιο εισόδου με W.C. όπου και η σκάλα εισόδου, διάδρομο, ένα δωμάτιο καθημερινό, ένα λουτρό και δύο υπνοδωμάτια, ενώ έχει συνολική επιφάνεια κατά μεν το ισόγειο 19,21 τ.μ., και κατά τον Α’ όροφο 81,63 τ.μ.

δ) Ο δεύτερος όροφος, συνολικής επιφάνειας 72,47 τ.μ., αποτελείται από τη συνεχιζόμενη εσωτερική σκάλα, τη σοφίτα και ένα αίθριο.

Το τμήμα τούτο του οικοπέδου έχει ποσοστό συνιδιοκτησίας εξ’ αδιαιρέτου στο όλο οικόπεδο 33,33%. Ακόμη, η συγκεκριμένη ιδιοκτησία βαρύνεται με αρκετές προσημειώσεις, υποθήκες και κατασχέσεις.

Ο Αλέξανδρος Σπέντζος (αριστερά) με τον Αλέξη Γεωργούλη

Η «Σπέντζος Φιλμ» και ο Αλέξανδρος Σπέντζος

Ο Αλέξανδρος Σπέντζος είναι ο ένας από τους τρεις γιους του Χρήστου Σπέντζου, της θρυλικής εταιρείας «Σπέντζος Φιλμ», που εδώ και 75 χρόνια κυριαρχεί στον τομέα της διανομής ξένων και ελληνικών κινηματογραφικών ταινιών.

Ο 70χρονος θεωρείται ο πιο δραστήριος και κοσμογυρισμένος της οικογένειας, καθότι από μικρός λάτρευε τους αγώνες ταχύτητας και την ιστιοπλοΐα, ενώ παντρεύτηκε την Καναδή σεναριογράφο Κάθριν Τζάκσον -έχουν τρία παιδιά, μεταξύ των οποίων και η ηθοποιός Τες Σπέντζος- μοιράζοντας έτσι τον χρόνο του μεταξύ Αθήνας, Καναδά, Ν. Υόρκης και Καννών. Στην παρούσα φάση, ωστόσο, είναι αντιμέτωπος με αυτή την περιπέτεια που παραπέμπει σε «θρίλερ»…

Διαβάστε ακόμη

“Xάπι άσκησης” – Το νέο φάρμακο που ξεγελά το σώμα που νομίζει ότι γυμνάζεται

Ελβετία: Στο Λουγκάνο άρχισαν οι πληρωμές φόρων και λογαριασμών με bitcoin

Hellenic Train: Επανέρχονται από σήμερα τα δρομολόγια του Οδοντωτού για Διακοπτό – Καλάβρυτα

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ