Επιχειρήσεις

Alibaba: Άλμα 37% στα έσοδα τρίτου τριμήνου – Άγγιξαν τα $34,24 δισ.

  • newsroom


Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 37% στα 221,08 δισ. γιουάν (34,24 δισ. δολάρια) για τους τρεις μήνες έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020

Η Alibaba Group Holding ξεπέρασε σήμερα (Τρίτη 2 Φεβρουαρίου) τις εκτιμήσεις της Wall Street σε ό,τι αφορά τα έσοδα τρίτου τριμήνου, καθώς οι δραστηριότητες ηλεκτρονικού εμπορίου της επωφελήθηκαν από τη στροφή των καταναλωτών στις διαδικτυακές αγορές λόγω της πανδημίας που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός.

Τα αποτελέσματα γίνονται γνωστά την ώρα που η Κίνα υιοθετεί μέτρα περιορισμού της επιχειρηματικής αυτοκρατορίας του Τζακ Μα, ιδρυτή της Alibaba, έχοντας επιβάλει ακόμα και την αναστολή της εισαγωγής στο χρηματιστήριο της θυγατρικής της, Ant Group.

Ο Μα επανεμφανίστηκε δημοσίως τον Ιανουάριο έπειτα από απουσία τριών μηνών, βοηθώντας έτσι να περιοριστούν οι ανησυχίες των επενδυτών και ενισχύοντας τις μετοχές της Alibaba.

Ξεπέρασε τη Black Friday

Οι πωλήσεις της Alibaba στην Ημέρα των Εργένηδων (Singles Day) τον Νοέμβριο, τη μεγαλύτερη εκδήλωση διαδικτυακών αγορών παγκοσμίως που ξεπερνά σε τζίρο τις αμερικανικές Black Friday και Cyber Monday, ανήλθαν συνολικά σε 74 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της IBES από τη Refinitiv, τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 37% στα 221,08 δισ. γιουάν (34,24 δισ. δολάρια) για τους τρεις μήνες έως τις 31 Δεκεμβρίου, πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 214,38 δισ. γιουάν.

Διαβάστε ακόμη

Nike: Τι πραγματικά συμβαίνει με τον πολυεθνικό κολοσσό που… ΔΕΝ φεύγει από την Ελλάδα

Μειωμένα ενοίκια: Έρχονται συμψηφισμοί – αποζημιώσεις για 19.680 ιδιοκτήτες ακίνητων

ΛΑΡΚΟ: Γιατί οι επενδυτές κάνουν ουρά για τη μεγάλη βιομηχανία νικελίου