Επιχειρήσεις

Amazon: Σχεδιάζει να προσλάβει 150.000 εποχικούς υπαλλήλους με ωρομίσθιο έως $21

  • newsroom


Οι εποχικοί υπάλληλοι θα επιτρέψουν στην εταιρεία να αντιμετωπίσει την κορύφωση της ζήτησης κατά την εορταστική περίοδο

Η Amazon, o κολοσσός του διαδικτυακού εμπορίου σκοπεύει να προσλάβει 150.000 εποχικούς υπαλλήλους για την εορταστική περίοδο, εκτός από τους 165.000 που είχε ανακοινώσει στα τέλη Σεπτεμβρίου και για τον σκοπό αυτό θα προσφέρει υψηλότερα ημερομίσθια και μπόνους.

Η Amazon ανακοίνωσε ότι θα δίνει ωρομίσθιο ύψους, κατά μέσο όρο, 18 δολάρια στους νεοπροσληφθέντες και ότι σε πολλές από τις εγκαταστάσεις της το ποσό αυτό θα φτάνει τα 21 δολάρια, τη στιγμή που πολλές εταιρείες δυσκολεύονται να βρουν προσωπικό με χαμηλό ημερομίσθιο. Επίσης, θα προσφέρει πριμ προσλήψεων που θα φτάνει ακόμη και τα 3.000 δολάρια.

Οι εποχικοί υπάλληλοι θα επιτρέψουν στην εταιρεία να αντιμετωπίσει την κορύφωση της ζήτησης κατά την εορταστική περίοδο, παρέχοντας «ευελιξία» στους μόνιμους υπαλλήλους, πρόσθεσε. Θα βοηθούν κυρίως στην τακτοποίηση των προϊόντων και τη συσκευασία των δεμάτων που πρόκειται να σταλούν στους πελάτες.

Η Amazon, που επωφελήθηκε από την εκτόξευση των διαδικτυακών αγορών κατά τη διάρκεια του κορωνοϊού προσέλαβε ήδη, 500.000 υπαλλήλους το 2020 και στα τέλη του περασμένου έτους είχε 1,3 εκατομμύρια εργαζομένους σε όλον τον κόσμο.

Και άλλες μεγάλες εταιρείες σκοπεύουν να αυξήσουν το εργατικό δυναμικό τους για να ανταποκριθούν στη ζήτηση κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Η Walmart ανακοίνωσε στα τέλη Σεπτεμβρίου ότι θα προσλάβει 150.000 εργαζομένους για τα σουπερμάρκετ της και οι περισσότερες από τις θέσεις αυτές αφορούν μόνιμους υπαλλήλους με πλήρες ωράριο. Η ανταγωνίστρια Target σκοπεύει να προσλάβει 100.000 εποχικούς για τα σουπερμάρκετ της και 30.000 για τις αποθήκες.

Διαβάστε ακόμη:

Σύνοδος COP26: «Δεύτερες σκέψεις» στη σκιά της ενεργειακής κρίσης

Νέα έκρηξη στην τιμή του ρεύματος: Στα €253 η μέση τιμή της μεγαβατώρας

Προχωρά το μεγάλο project στα 327 στρέμματα της ΕΚΤΕΡ στην Πάρο