Με επίσημη ανακοίνωσή του, ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς  ιδιοκτήτης της Τσέλσι επιβεβαιώνει την πώληση του αγγλικού συλλόγου. Μέσω ενημέρωσης που έβγαλε η Τσέλσι, ο Ρώσος μεγιστάνας ανέφερε πως το καλύτερο για όλες τις πλευρές αυτή τη στιγμή είναι να πωληθεί ο σύλλογος ώστε να μην έχει κανένα πρόβλημα η ομάδα, ενώ διευκρίνισε πως τα χρήματα θα κατευθυνθούν στα θύματα του πολέμου της Ουκρανίας.

Παράλληλα, ο Αμπράμοβιτς αναφέρει στην ανακοίνωση πως δεν θα ζητήσει την αποπληρωμή των δανείων της ομάδας, καθώς όπως αναφέρει ποτέ δεν έβαλε το χρήμα πάνω από την αγάπη του για την ομάδα και τους οπαδούς της.

Τέλος, προσθέτει πως η απόφαση αυτή ήταν εξαιρετικά δύσκολη για να παρθεί, ενώ ευχαριστεί όλο τον οργανισμό της Τσέλσι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αμπράμοβιτς αναφέρει:

«Θα ήθελα να αναφερθώ στις εικασίες των μέσων ενημέρωσης τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την ιδιοκτησία μου στην Τσέλσι FC. Όπως έχω δηλώσει προηγουμένως, πάντα έπαιρνα αποφάσεις με γνώμονα το συμφέρον του συλλόγου. Στην παρούσα κατάσταση, λοιπόν, έλαβα την απόφαση να πουλήσω τον Όμιλο, καθώς πιστεύω ότι αυτό είναι προς το συμφέρον του Ομίλου, των φιλάθλων, των εργαζομένων, καθώς και των χορηγών και συνεργατών του Ομίλου.

 

 

Η πώληση του Συλλόγου δεν θα γίνει γρήγορα (Fast – track)  αλλά θα ακολουθήθει η δέουσα διαδικασία. Δεν θα ζητήσω την αποπληρωμή των δανείων. Το θέμα για εμένα ποτέ δεν αφορούσε τις επιχειρήσεις ή τα χρήματα, αλλά το καθαρό πάθος για το παιχνίδι και τον Σύλλογο. Επιπλέον, έχω δώσει εντολή στους συνεργάτες μου για την ίδρυση ενός φιλανθρωπικού ιδρύματος όπου θα διατεθούν όλα τα έσοδα από την πώληση. Το ίδρυμα θα είναι προς όφελος όλων των θυμάτων του πολέμου στην Ουκρανία. Αυτό περιλαμβάνει την παροχή κρίσιμων πόρων για τις επείγουσες και άμεσες ανάγκες των θυμάτων, καθώς και την υποστήριξη του μακροπρόθεσμου έργου της ανάκαμψης.

Σας παρακαλώ να ξέρετε ότι αυτή ήταν μια απίστευτα δύσκολη απόφαση να ληφθεί, και με πονάει που αποχωρίζομαι με αυτόν τον τρόπο με τον Όμιλο. Ωστόσο, πιστεύω ότι αυτό είναι προς το συμφέρον του συλλόγου.

Ελπίζω ότι θα μπορέσω να επισκεφτώ το Stamford Bridge για μια τελευταία φορά για να σας αποχαιρετήσω όλους προσωπικά. Ήταν προνόμιο για εμένα να είμαι μέλος της Chelsea FC και είμαι περήφανος για όλα τα κοινά μας επιτεύγματα. Το Chelsea Football Club και οι υποστηρικτές του θα είναι πάντα στην καρδιά μου».

Διαβάστε ακόμα: 

Κομισιόν: Επιβεβαιώνει την αναστολή στους δημοσιονομικούς κανόνες για το 2022 – «Παγώνει» την απόφαση για το 2023

Τσουχτερά πρόστιμα σε επιχειρήσεις που πιάστηκαν να κερδοσκοπούν

Goldman Sachs: Τι συμβαίνει με τη μετοχή της Coca Cola HBC