Αλλαγή σελίδας για την Τσέλσι, καθώς έπεσαν οι υπογραφές για την απόκτησή της από την κοινοπραξία υπό την ηγεσία του συνιδιοκτήτη της ομάδας μπέιζμπολ «LA Dodgers» Τοντ Μπέλι. Η κοινοπραξία, με την υποστήριξη της «Clearlake Capital» κέρδισε την προσφορά για την απόκτηση του συλλόγου, σε μια συμφωνία που ξεπερνάει τα 4 δισεκατομμύρια λίρες, όπως επιβεβαίωσε και ο σύλλογός του δυτικού Λονδίνου.

Η πρόταση εξαγοράς έχει σταλεί τώρα στην κυβέρνηση και στην Premier League για έγκριση.

Με λίγο περισσότερες από τρεις εβδομάδες να απομένουν για την τρέχουσα άδεια λειτουργίας του συλλόγου, η οποία λήγει στις 31 Μαΐου, ο Τοντ Μπέλι πρόκειται να ολοκληρώσει την εξαγορά του μέχρι το τέλος αυτού του μήνα.

«Η Τσέλσι μπορεί να επιβεβαιώσει ότι έχουν συμφωνηθεί οι όροι με την ομάδα ιδιοκτησίας, με επικεφαλής τον Τοντ Μπέλι. Η πώληση αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Μαΐου με την επιφύλαξη όλων των απαραίτητων ρυθμιστικών εγκρίσεων. Περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν εκείνη τη στιγμή», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Τσέλσι.

Ο Ρώσος ιδιοκτήτης Ρόμαν Αμπράμοβιτς, ο οποίος υπόκειται πλέον σε κυρώσεις από τη βρετανική κυβέρνηση, έβαλε προς πώληση τους μπλε του Λονδίνου στις αρχές Μαρτίου μετά την εισβολή της χώρας του στην Ουκρανία.

O Μπέλι εκτός από το 20% των Los Angeles Dodgers έχει μετοχές και στους Los Angeles Sparks, ενώ μαζί με τον Μαρκ Γουόλτερ απέκτησαν μερίδιο 27% στους Los Angeles Lakers το 2021.

Το 2019 είχε κάνει προσπάθεια για να αγοράσει την Τσέλσι από τον Αμπράμοβιτς δίνοντας 3 δισ. δολάρια αλλά η πρόταση του απορρίφθηκε.

Το 2022 επανήλθε για την αγορά της Τσέλσι μαζί με τον Ελβετό μεγιστάνα των επιχειρήσεων Χανσγιόργκ Βις. Ο Αμερικανός επενδυτής και επιχειρηματίας – ο οποίος αρχικά  έχει προσφέρει περίπου 2.5 δισεκατομμύρια λίρες για τον σύλλογο πριν ανέβει στα 4 και κλείσει το deal – έχει αναφερόμενη καθαρή περιουσία 4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων (3,6 δισεκατομμύρια λίρες) σύμφωνα με το Forbes.

Διαβάστε ακόμη:

Τα σημεία – κλειδιά του deal Motor Oil και Reggeborgh για την Ελλάκτωρ

Νίκος Σέρρας (Δίρφυς): Το turnaround story και η νέα σελίδα της εταιρείας εμφιάλωσης νερού

S&P Global Ratings: Αυξάνει τις προβλέψεις για πετρέλαιο και φυσικό αέριο