Επιχειρήσεις

Ανατροπή από τα Starbucks: Σε ποια καφέ δεν είναι υποχρεωτική η μάσκα – Οι προϋποθέσεις

  • newsroom


Ποιες άλλες αμερικανικές αλυσίδες ακολουθούν το παράδειγμα - Ποιοι εξακολουθούν να εφαρμόζουν το μέτρο

Τα Starbucks άλλαξαν την πολιτική τους ως προς τη χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους των καφέ της αλυσίδας, καθώς τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων στις ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες δεν χρειάζεται πλέον να φορούν μάσκα προκειμένου να καθίσουν στο εσωτερικό των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Πλέον η εταιρεία δεν θα απαιτεί πλέον από τους πλήρως εμβολιασμένους πελάτες να φορούν μάσκα, εκτός κι αν αυτό προβλέπεται από την τοπική ή την κρατική νομοθεσία. Η αλυσίδα καφέ έχει κάνει υποχρεωτική τη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους από τις 15 Ιουλίου 2020.

Το Starbucks είναι μια από τις λίγες αλυσίδες που εξέδωσαν οδηγίες για την υποχρεωτικότητα της μάσκας έπειτα από τις ανακοινώσεις του CDC. Οι Walmart, Costco και Trader Joe’s επιτρέπουν τις αγορές χωρίς μάσκα, εκτός εάν αυτό απαιτείται βάσει νόμου.

Από την άλλη πλευρά, οι Target, Home Depot, Gap και Ulta Beauty έχουν δηλώσει ότι θα διατηρήσουν τα ισχύοντα μέτρα και θα συνεχίσουν να παρακολουθούν τις εξελίξεις το επόμενο χρονικό διάστημα.

Η αναθεώρηση της πολιτικής  της Starbucks δεν φαίνεται να επηρεάζει τη χρήση μάσκας από το προσωπικό. Από τον Φεβρουάριο, η αλυσίδα απαιτεί από τους υπαλλήλους της σε ΗΠΑ και Καναδά να έχουν καλυμμένο το πρόσωπό τους με διπλή μάσκα.

Οι μετοχές της Starbucks έχουν καταγράψει άνοδο σχεδόν 4% φέτος, δίνοντας με την εταιρεία να αποτιμάται στα 131 δις. δολάρια. Η επιχείρηση έχει υποστεί ισχυρό πλήγμα από την πανδημία, αλλά οι πωλήσεις των ιδιόκτητων καταστημάτων στις ΗΠΑ επέστρεψαν στα προ Covid επίπεδα .

Πηγή: CNBC

Διαβάστε ακόμη

H σφαγή στα κανάλια, η στροφή της ΔΕΗ και το παιχνίδι για τον Πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας 

Κουρέματα μισθωμάτων: Δεν πληρώνουν ενοίκιο Μαΐου μέχρι να βγουν οι ΚΑΔ

ΕΚΕΠ: Το σφυρί και η «κόντρα» Cepal-Intrum που υπερδιπλασίασε το τίμημα