Επιχειρήσεις

Apple: Νέα ανταγωνιστική, ψυχαγωγική υπηρεσία streaming από 1 Νοεμβρίου

  • newsroom


Η εταιρεία επιχειρεί δυναμική είσοδο με ανταγωνιστικές τιμές στον χώρο της συνδρομητικής τηλεόρασης

Το λανσάρισμα νέας  υπηρεσίας streaming με πρωτότυπο τηλεοπτικό περιεχόμενο και με ανταγωνιστική μηνιαία συνδρομή στα 4,99 δολάρια, ανακοίνωσε σήμερα η Apple, κατά τη διάρκεια της ειδικής, ετήσιας εκδήλωσης, στο θέατρο Steve Jobs, στην έδρα της, στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια.

Η υπηρεσία Apple TV +, όπως θα ονομάζεται  θα είναι διαθέσιμη από τις 1 Νοεμβρίου σε 100 χώρες και η συνδρομή θα καλύπτει όλα τα μέλη της οικογένειας, σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας Τιμ Κουκ.

Οι πελάτες που αγοράζουν iPhone, iPad ή Mac θα έχουν δωρεάν συνδρομή για ένα έτος.

Παράλληλα, η Apple παρουσίασε την πρώτη συνδρομητική υπηρεσία για βιντεοπαιχνίδια, η οποία θα κοστίζει, επίσης, 4,99 δολάρια τον μήνα και θα προσφέρει αρχικά 100 παιχνίδια. Τα παιχνίδια θα είναι διαθέσιμα στα iPhone, iPod και Mac, αλλά και στο Apple TV.

Εκτός από τις δύο συνδρομητικές υπηρεσίες η Apple παρουσίασε και την έβδομη γενιά iPad με οθόνη 10,2 ιντσών με τιμή εκκίνησης τα 329 δολάρια.

Με την υπηρεσία Apple TV + , η Apple εισέρχεται σε έναν χώρο υπηρεσιών όπου ήδη δραστηριοποιούνται  οι εταιρείες Netflix Inc., Amazon.com Inc., Hulu και HBO της AT & T Inc. Το Νοέμβριο, η Walt Disney Co. σχεδιάζει να δρομολογήσει μια υπηρεσία streaming  Disney +, με ένα τεράστιο κατάλογο τίτλων, για $ 6.99 το μήνα. Σημειώνεται ότι η συνδρομή του Netflix είναι $ 8,99 το μήνα στις Η.Π.Α. Η εταιρεία στοχεύει να επενδύσει περισσότερα από $6 δισ. σε σειρές και ταινίες ενόψει της κυκλοφορίας της νέας υπηρεσίας της.