Στα 1,2 δισ. ευρώ ανέρχονται αυτή την στιγμή οι προπωλήσεις στα οικιστικά έργα του Ελληνικού, ενώ αν προστεθούν και οι αξίες των οικοπέδων που έχουν προπωληθεί από τα joint ventures το νούμερο ξεπερνά τα 1,4 δισ. ευρώ.

Αυτό ανέφερε πριν από λίγο ο κ. Οδυσσέας Αθανασίου, διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development στη γενική συνέλευση της εταιρείας, αναφέροντας παράλληλα ότι ειδικά από τις πωλήσεις των κατοικιών ήδη έχουν εισπραχθεί έως τις 15 Ιουνίου κεφάλαια 274 εκατ. ευρώ από τις κατοικίες.

«Σύντομα θα φτάσουμε τα 300 εκατ. ευρώ και έως το τέλος του έτους τα 600 εκατ. ευρώ από το σύνολο του 1,1 δισ. ευρώ. Αν προστεθούν και τα 37 εκατ. ευρώ από την ξενοδοχειακή κοινοπραξία με την ΤΕΜΕΣ οι εισπράξεις αντιστοιχούν στα 311 και μέχρι το τέλος του έτους θα έχουμε πλησιάσει τα 700 εκατ. ευρώ. Είναι φαινόμενο που έχουμε αυτές τις πωλήσεις σε ένα έργο που είναι σε αυτή τη φάση».

Η διοίκηση της Lamda ανέφερε ενδεικτικά ότι έργα- τοπόσημα όπως ο ουρανοξύστης κατοικιών είναι αυτή την στιγμή μπροστά από το χρονοδιάγραμμα κατασκευής, ενώ συνολικά ως προς τα έργα υπό κατασκευή αυτή την στιγμή, -ενδεικτικά- έχει προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό η υπογειοποίηση της Ποσειδώνος και άλλα έργα υποδομών όπως η απορρύπανση των εδαφών με προβλεπόμενη ολοκλήρωση το 2023, ενώ το κτίριο ΑΜΕΑ παραδίδεται έως το Σεπτέμβριο.

Μέχρι το τέλος της χρονιάς κι εφεξής θα έχουν αρχίσει αρκετά άλλα έργα, όπως το mall στη Βουλιαγμένης, το Riviera Galleria, το ξενοδοχείο με την TEMEΣ και οι επώνυμες κατοικίες, οι βίλλες, η διαμόρφωση της παραλίας κ.α.

Ο κ. Αθανασίου αναφέρθηκε και στην προοπτική εισαγωγής της Lamda Malls στο Χρηματιστήριο, ένα σχέδιο που προϋπάρχει από το 2020 και καθυστέρησε λόγω συνθηκών: «Ελπίζουμε να γίνει η εισαγωγή στο Χρηματιστήριο το 2024, μεταξύ Μαΐου και Σεπτεμβρίου. Θα πρόκειται για μία οντότητα που θα είναι ξεχωριστή για επενδυτικά ακίνητα δημιουργώντας υπεραξίες και δίνοντας και μέρισμα στους μετόχους».

 

Διαβάστε ακόμη

Φινλανδία: Υποψήφιος για πρόεδρος της χώρας ο Όλι Ρεν – Τι θα γίνει με τα καθήκοντά του στην ΕΚΤ

ΕΝΙ: Κοντά σε deal $5 δισ. για την Neptune Energy

Οι traders προεξοφλούν κορύφωση του επιτοκίου της ΕΚΤ στο 4%

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ