Ο Διευθύνων Σύμβουλος του γαλλικού κολοσσού καταναλωτικών αγαθών Danone, υποβάθμισε την απειλή που μπορεί να αποτελούν τα φάρμακα για την παχυσαρκία στην επιχείρηση τροφίμων της, υποστηρίζοντας ότι οι καταναλωτές είναι πιθανό να στραφούν σε υγιεινά προϊόντα ως μέρος της προσπάθειας απώλειας βάρους.

Ο Antoine de Saint-Affrique είπε ότι η αυξανόμενη ζήτηση για φάρμακα όπως το Ozempic και το Wegovy, στην πραγματικότητα θα αυξήσει την όρεξη των καταναλωτών για περισσότερα υγιεινά προϊόντα.

«Βλέπουμε τους εαυτούς μας ως εξαιρετικά συμπληρωματικούς με τα GLP-1», είπε ο de Saint-Affrique στο CNBC.

Τα GLP-1 είναι η υποκείμενη κατηγορία φαρμάκων σε ενέσεις απώλειας βάρους όπως το Wegovy και το Ozempic. Λειτουργούν μιμούμενα τις ορμόνες που ρυθμίζουν την όρεξη στο σώμα και μειώνοντας αποτελεσματικά τα επίπεδα πείνας.

Η ταχεία άνοδος τέτοιων φαρμάκων έχει προκαλέσει ανησυχία στις εταιρείες κατασκευής τροφίμων, οι οποίες φοβούνται ότι οι πωλήσεις θα μειωθούν καθώς η όρεξη των καταναλωτών πέφτει.

Ο de Saint-Affrique είπε ότι τα προϊόντα της Danone, τα οποία περιλαμβάνουν γιαούρτια Activia και φυτικά γάλατα Alpro, θα αποτελέσουν σημαντικό συστατικό της νέας διατροφής των καταναλωτών.

Διαβάστε ακόμη

Goldman Sachs: Oι νεότερες εκτιμήσεις για ΗΠΑ, Ευρώπη, πληθωρισμό και ανάπτυξη – Πού «βλέπει» τον S&P 500

Παθητικά σπίτια: Τι είναι και πώς λειτουργούν

Αγορά κατοικίας: Μείωση τιμών, αύξηση ενοικίων στην Ευρωζώνη το 2023 – Η εικόνα της Ελλάδας (γραφήματα)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ