Την αναγκαιότητα στήριξης και ενίσχυσης της γαλακτοπαραγωγού κτηνοτροφίας απέναντι στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει εξαιτίας των αυξήσεων στις τιμές της ενέργειας, των ζωοτροφών και γεωργικών εφοδίων, επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ, Χρήστος Τσόλκας, στο πλαίσιο συνάντησης που είχε την Τετάρτη 13 Ιουλίου, με τον υπουργό ΥπΑΑΤ, Γιώργο Γεωργαντά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσόλκας αναφερόμενος στα προβλήματα του κλάδου εισηγήθηκε σειρά μέτρων προς τον υπουργό στα οποία περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η τόνωση της ρευστότητας για τους παραγωγούς μέσω των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και των προγραμμάτων συμβολαιακής γεωργίας, καθώς και η εξασφάλιση επιπλέον επιδοτήσεων των ζωοτροφών και αυξημένων συνδεδεμένων ενισχύσεων προς τους παραγωγούς.

Ο διευθύνων σύμβουλος της μεγαλύτερης ελληνικής γαλακτοβιομηχανίας, εστίασε στην αναγκαιότητα λήψης έκτακτων μέτρων που χρηματοδοτούνται από κοινοτικούς πόρους, όπως από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς επίσης την επιτάχυνση των διαδικασιών που αφορούν σε αναπτυξιακούς νόμους για σταβλικές εγκαταστάσεις αλλά και την εξασφάλιση αυξημένων πόρων.

Τέλος, εισηγήθηκε τη δραστική αύξηση του ποσού ενίσχυσης που αφορά την καλλιέργεια κτηνοτροφικών φυτών και πρωτεϊνούχων ζωοτροφών, με χρήση των ζωοτροφών κυρίως για την κτηνοτροφία έναντι της παραγωγής βιοκαυσίμων.

Διαβάστε ακόμη:

Επιστροφή στο «κόκκινο» για το Χρηματιστήριο – Πτώση έως 5% στις τράπεζες, ορατό (ξανά) το χαμηλό έτους

Ανδρέας Μικρούτσικος: Άλλαξε χέρια το σπίτι του στη Μήλο (pics)

Κομισιόν: Ανάπτυξη 4% αντί 3,5% φέτος για Ελλάδα και υψηλός πληθωρισμός 8,9%