Νέα κίνηση στην σκακιέρα των επιχειρηματικών ντιλς ετοιμάζεται να κάνει ο επιχειρηματίας Δημήτρης Βιντζηλαίος έχοντας θέσει ως στόχο να εξελίξει την Creta Farms σε έναν διευρυμένο όμιλο τροφίμων. Όπως λέει στο newmoney αυτή την εποχή κινείται για την εξαγορά δύο εταιρειών. Η πρώτη είναι τα Παγωτά Δωδώνη και η δεύτερη αφορά εταιρεία επεξεργασίας κρεάτων με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Για την πρώτη, όπως λέει, έχει υποβάλει προσφορά στο πλαίσιο της νέας διαγωνιστικής διαδικασίας που «τρέχουν» οι πιστώτριες τράπεζες. Ο διαγωνισμός, που είχε λάβει μικρή παράταση, βαίνει εκτός απροόπτου προς την ολοκλήρωση του με τον ίδιο να θεωρεί ότι η πρόταση του έχει καλές πιθανότητες χωρίς ωστόσο να αποκαλύπτει τι περιλαμβάνει.

Σημειώνεται ότι η «Παγωτά Δωδώνη» αντιμετωπίζει  μεγάλα οικονομικά προβλήματα και αδυναμία εκπλήρωσης των υψηλών δανειακών της υποχρεώσεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι συσσωρευμένες ζημίες κατά την 31 Δεκεμβρίου 2020 για τον όμιλο ανέρχονταν σε €30 εκατ., ενώ το σύνολο των Ιδίων Κεφαλαίων ήταν αρνητικό (€21,25 εκατ.). Παράλληλα, ο δανεισμός από τραπεζικά ιδρύματα ανερχόταν σε €32,4 εκατ., ενώ ο συνολικός δανεισμός σε €36,12 εκατ.

Σε ό,τι αφορά τη δεύτερη εταιρεία οι διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη, αν και φαίνεται πως θα τραβήξουν σε μάκρος κυρίως λόγω της σημερινής κατάστασης που επικρατεί στην αγορά κρέατος και τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα.

«Δυστυχώς έχουν αρχίσει να υπάρχουν προβλήματα στην ομαλή προμήθεια κρέατος. Γενικά λείπει η πρώτη ύλη και οι ζωοτροφές πλέον είναι ακριβές. Του γουρουνιού η τιμή έχει αυξηθεί κατά 50% με 70%. Γαλοπούλες παίρναμε με 4,5 ευρώ και τώρα πήγε 7 ευρώ!», λέει ο κ. Βιντζηλαίος.

Ο ίδιος μάλιστα δεν κρύβει την ανησυχία του λόγω της αβεβαιότητας που υπάρχει αναφορικά με το βαθμό περαιτέρω κλιμάκωσης της κρίσης. «Είναι επικίνδυνα όσα γίνονται και πραγματικά δεν ξέρεις που μπορεί να φτάσει. Αυτά δεν τα έχουμε ξανασυναντήσει, να υπάρχουν ελλείψεις σε λάδι, άλευρα, ζωοτροφές… Όλοι διατηρούν αποθήκες για 3-4 μήνες και ελπίζουμε όλα να τελειώσουν σύντομα», λέει.

Σε ο,τι αφορά την ανιούσα που έχουν λάβει οι τιμές ο ίδιος ισχυρίζεται ότι δεν έχουν γίνει αλλαγές στον τιμοκατάλογο των προϊόντων παρά ότι έχουν κοπεί οι προσφορές. «Ή θα κοπούν οι προσφορές ή θα γίνουν πολύ γενναίες αυξήσεις που όμως θα κάνουν μερικούς κωδικούς να μην είναι ανταγωνιστικοί. Έτσι όμως θα φθάσουν να μην τους θέλει ο κόσμος γιατί πολύ απλά δεν θα έχει να τους πληρώσει», λέει.

Ήδη, όπως σημειώνει, σε αυτό το σημείο έχουν φθάσει ορισμένα προϊόντα, όπως τα λάδια. «Σε κάποιες χώρες, όπως τη Ρουμανία και την Ουγγαρία, που χρησιμοποιούν κατά κύριο λόγο  ηλιέλαιο, είδαμε ουρές και τσακωμούς. Ελπίζουμε αυτό το ‘τσίρκο’ να τελειώσει σύντομα. Δυστυχώς σήμερα πουλάμε φθηνότερα απ’ ότι παράγουμε», τόνισε  ο ίδιος.

Διαβάστε ακόμη:

Τα μηνύματα της HSBC για τις ελληνικές τράπεζες και τα «καμπανάκια»

Λύθηκε το πρόβλημα με την έκδοση βεβαίωσης ΤΑΠ στις μεταβιβάσεις ακινήτων

Η Βίκυ Σάφρα και τα «ένοχα μυστικά» της οικογένειας – Πώς μοιράστηκε η περιουσία των $16 δισ. μετά τη δικαστική διαμάχη (pics)