Τους γενικούς όρους για την εξασφάλιση χρηματοδότησης που αφορά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης στο έργο του Kilada Hills στην Πελοπόννησο προχώρησε η Dolphin Capital Investors (DCI) με τον εταίρο της στο project, που κατέχει ποσοστό 15%. Στόχος είναι να συνεχιστεί απρόσκοπτα το έργο και το γκόλφ να ανοίξει στο κοινό την επόμενη χρονιά, το 2024.

Η εξέλιξη αυτή, την οποία γνωστοποίησε επισήμως χθές στις χρηματιστηριακές αρχές η DCI έρχεται στον απόηχο της αγωγής που έχει καταθέσει o μέχρι πρότινος εκ των βασικών μετόχων Mίλτος Καμπουρίδης και η εταιρεία του Dolphin Capital Partners (DCP), με την οποία η αγγλική εισηγμένη διατηρούσε σύμβαση διαχείρισης επενδύσεων μέχρι τον περασμένο Μάρτιο οπότε και καταγγέλθηκε. Πηγές προσκείμενες στην αγγλική εταιρεία, με τις οποίες επικοινώνησε το newmoney.gr, αναφέρουν ότι «οι ισχυρισμοί της DCP κατά τη γνώμη μας στερούνται πραγματικής βάσης και έχουν κερδοσκοπικό χαρακτήρα».

Οσον αφορά τώρα τη συμφωνία χρηματοδότησης για την επένδυση στρατηγικού χαρακτήρα του Kilada Hills, όπου η αγγλική εισηγμένη διατηρεί πλειοψηφικό ποσοστό 85%, με το υπόλοιπο 15% να ανήκει σε έτερο μέτοχο, οι δύο πλευρές συμφώνησαν τους γενικούς όρους για τη χρηματοδότηση με στόχο την ολοκλήρωση του γηπέδου γκολφ και του Club σε ποσοστό 85% – 15% αντίστοιχα με τη συμμετοχή τους στο μετοχικό κεφάλαιο.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι η επένδυση του Kilada στην Αργολίδα, στην πλήρη ανάπτυξή της ξεπερνά σε αξία τα 400 εκατ. ευρώ, ενώ η πρώτη φάση αφορά τις εργασίες στο γκόλφ των 18 οπών, μαζί με το Golf Clubhouse, το Beach Club και κατοικίες που θα βγούν σταδιακά προς πώληση στην αγορά. Στις επόμενες φάσεις είναι η κατασκευή του 5άστερου ξενοδοχείου μαζί με περίπου 88 «επώνυμες» (branded) κατοικίες. Mε βάση τη συμφωνία μεταξύ των δύο μερών, η DCI θα είναι υπεύθυνη για την κάλυψη του 85% των αναγκών χρηματοδότησης για την ολοκλήρωση της α’ φάσης (κατασκευή του γηπέδου γκολφ και Club) και του εταίρου της για το υπόλοιπο στο 15%. Όπως αναφέρεται σχετικά, με το δεδομένο ότι «η DCI βρίσκεται στη διαδικασία πώλησης περιουσιακών της στοιχείων, έχει συμφωνηθεί ότι έχει ένα περιθώριο 12 μηνών προκειμένου να υλοποιήσει τη δέσμευσή της και να χρηματοδοτήσει το μέρος που της αναλογεί. Ο εταίρος της θα διαθέσει 2,5 εκατ. ευρώ μετρητά στο Kilada Project με άμεση ισχύ και από την στιγμή που το ποσό αυτό είναι υψηλότερο σε σχέση με τη συμμετοχή του 15% στο project ένα μέρος θα του επιστραφεί εντός των επόμενων 12 μηνών».

Με τη συμφωνία αυτή, όπως υποστηρίζεται από τους επιτελείς της εισηγμένης, η DCI θα μπορέσει να συνεχίσει την ανάπτυξη χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση με στόχο το γήπεδο και η λέσχη να ανοίξουν το 2024. Επίσης, ανοίγει ο δρόμος ώστε η εταιρεία να μπορεί να υποβάλλει αίτηση πολύ σύντομα για την πληρωμή- επιχορήγηση που έχει εγκριθεί από τον Αναπτυξιακό των πρώτων 1,5 εκατ. ευρώ από τα συνολικά 6 εκατ. ευρώ. Η σημερινή διοίκηση της DCI εκτιμά ότι ενώ η εν λόγω συμφωνία έρχεται να καλύψει τις κεφαλαιακές ανάγκες για την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του Kilada, παράλληλα, θα επιδιώξει να λάβει και τραπεζική χρηματοδότηση για την ανάπτυξη του έργου «προκειμένου να εξασφαλίσουμε μεγαλύτερη ευελιξία ως προς τις κεφαλαιακές μας ανάγκες καθώς δεν υπάρχει επί του παρόντος τραπεζικός δανεισμός στο project».

Σημειωτέον ότι η DCI συμφώνησε με τους μετόχους της μέσα στον Απρίλιο για δανειακή χρηματοδότηση 12μηνης διάρκειας συνολικού ύψους 2 εκατ. ευρώ που θα λαμβάνεται σταδιακά με σκοπό να διάθεσή τους ως κεφάλαια κίνησης. Πρόθεση της εταιρείας είναι η αποπληρωμή από το προϊόν της πώλησης περιουσιακών στοιχείων, με τη συμφωνία ότι εάν δεν πληρώνονται εντός έξι μηνών από την έναρξη της συμφωνίας, θα δημιουργηθούν εξασφαλίσεις σε περιουσιακά στοιχεία της Εταιρείας οι οποίες θα υπερβαίνουν τη συνολική αξία των δανείων.

Διαβάστε ακόμη

«Θρίλερ» με τη συμφωνία για το όριο χρέους των ΗΠΑ – Νέα κρίσιμη ημερομηνία η 5η Ιουνίου

Χρηματιστήριο: Οι μετοχές που κυριάρχησαν στο μετεκλογικό ράλι και η συνέχεια

Προαστιακός σταθμός: Σύνταγμα – Παιανία σε 30′ – Εγκρίθηκε η Τεχνική Περιβαλλοντική Μελέτη

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ