Επιχειρήσεις

EBRD: Επένδυσε 25,5 εκατ. ευρώ στο «πράσινο» ομόλογο της ΔΕΗ

  • newsroom


Η EBRD είχε συμμετάσχει με 50 εκατ. ευρώ και στην προηγούμενη ομολογιακή έκδοση, ύψους 650 εκατ. ευρώ, της ΔΕΗ τον Μάρτιο, η οποία επίσης ήταν έκδοση με ρήτρα βιωσιμότητας

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) επένδυσε 25,5 εκατομμύρια ευρώ στην τελευταία «πράσινη» έκδοση της ΔΕΗ στηρίζοντας τους φιλόδοξους στόχους βιωσιμότητας και απολιγνιτοποίησης της εταιρείας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η τράπεζα, η ομολογιακή έκδοση των 500 εκατ. ευρώ της ΔΕΗ θα ενισχύσει την πρόσβαση της εταιρείας σε διαφοροποιημένες πηγές χρηματοδότησης στο πλαίσιο μιας νέας επενδυτικής βάσης με βασικούς άξονες το περιβαλλον, την κοινωνική ευθύνη και τη διακυβέρνηση (ESG).

Η EBRD είχε συμμετάσχει με 50 εκατ. ευρώ και στην προηγούμενη ομολογιακή έκδοση, ύψους 650 εκατ. ευρώ, της ΔΕΗ τον Μάρτιο, η οποία επίσης ήταν έκδοση με ρήτρα βιωσιμότητας.

Ο στόχος βιωσιμότητας της νέας έκδοσης είναι ακόμα πιο φιλόδοξος, με τη ΔΕΗ να δεσμεύεται στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου άνθρακα κατά 57% έως το τέλος του 2023.

Η μείωση των ετήσιων εκπομπών διοξειδίου άνθρακα από 23,15 εκατ. τόνους το 2019 σε 10 εκατ. τόνους το 2023 είναι ο πιο φιλόδοξος στόχος απανθρακοποίησης που έχει στηρίξει ποτέ η EBRD στις περιοχές που επενδύει, σημειώνεται σημειώνει η τράπεζα.

Διαβάστε ακόμα:

Γιώργος Προκοπίου στο newmoney: Αυτά είναι τα σχέδιά μου για τον Σκαραμαγκά

Capital Economics: Ισχυρή ανάκαμψη φέτος στην ελληνική οικονομία με +8%