Επιχειρήσεις

Εγκύκλιος Σταμπουλίδη για τα πολυκαταστήματα που μπορούν να λειτουργήσουν – Τι ισχύει για τα Notos

  • Στέλιος Μορφίδης


Διευκρινίσεις αναφορικά με το ποια πολυκαταστήματα επιτρέπεται να λειτουργούν και ποια όχι δίνει εγκύκλιος του ΓΓ Εμπορίου κ. Παναγιώτη Σταμπουλίδη

Η εγκύκλιος έρχεται στον απόηχο της υπόθεσης των προστίμων, συνολικού ύψους 8.000 ευρώ, που επιβλήθηκαν χθες στα Notos Galleries στα Χαυτεία που αναμένεται να ακυρωθεί και ενώ άλλα καταστήματα, όπως τα Hondos Center λειτουργούν κανονικά.

Σύμφωνα με την διευκρινιστική εγκύκλιο:

«Α) Η αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων που προβλέπεται με την ως άνω ΚΥΑ, αφορά στις επιχειρήσεις που λειτουργούν υπό το καθεστώς υποκατάστημα εντός πολυκαταστήματος (shop in a shop), διαθέτουν δικό τους ΑΦΜ, διαφορετικό από τα υπόλοιπα που φιλοξενούνται στο πολυκατάστημα και εξυπηρετούν τους καταναλωτές σε δικό τους αυτοτελή χώρο (corner).

Β) Στην αναστολή λειτουργίας που προβλέπεται με την ως άνω ΚΥΑ, δεν εμπίπτουν ωστόσο οι επιχειρήσεις εκείνες οι οποίες λειτουργούν υπό την διαχείριση ενός νομικού προσώπου και εκθέτουν τα προϊόντα τους σε ενιαίο χώρο, εκτεινόμενο σε έναν ή περισσότερους ορόφους, ακόμη και αν πρόκειται για προϊόντα διαφορετικών εμπορικών σημάτων. Οι επιχειρήσεις αυτές μπορούν να λειτουργούν σύμφωνα με την μέθοδο καθορισμού ραντεβού για αγορά εντός καταστήματος (click inside) και καθορισμού ραντεβού για παράδοση εκτός καταστήματος (click away). Επιπρόσθετα για αυτές ισχύουν τα μέτρα της αναλογίας του ενός ατόμου ανά 25 τ.μ και ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός των 20 ατόμων».

Δείτε εδώ ολόκληρη την εγκύκλιο

Διαβάστε ακόμη:

ΤτΕ για την επόμενη ήμερα της πανδημίας: Κίνδυνος πτωχεύσεων με έξαρση ανεργίας και εταιρειών «ζόμπι»

Τι συμβαίνει με τα ναυπηγεία Ελευσίνας- Γιατί υπάρχει στασιμότητα

Μητσοτάκης προς εμπόρους: Να τηρήσουμε μια νέα συμφωνία εμπιστοσύνης

Απόρρητο Απόρρητο