Επιχειρήσεις

Ελλάκτωρ: Ανοιχτή επιστολή Μπάκου – Καϋμενάκη προς Ολλανδούς και Μπόμπολα

  • newsroom


Ενόψει της κρίσιμης ΓΣ, η πλευρά των εφοπλιστών ζητά τη διεύρυνση του πενταμελούς ΔΣ της Ελλάκτωρ σε 11 μέλη, με τα έξι να ελέγχονται από τους ίδιους

Aνοικτή επιστολή προς Reggeborgh και Λεωνίδα Μπόμπολα απέστειλε η Greenhill Investment Limited των εφοπλιστών Γ. Καϋμενάκη και Δ. Μπάκου που διαθέτουν το 25,58% της Ελλάκτωρ.

Στην επιστολή τους που δημοσιεύτηκε στον Τύπο ενόψει της έκτακτης γενικής Συνέλευσης της 2ας Απριλίου,  προτείνουν τη διεύρυνση του  διοικητικού συμβουλίου του ομίλου από 5 μέλη που είναι σήμερα, σε έντεκα μέλη με τα έξι να ελέγχονται από την πλευρά της και  με την προϋπόθεση Reggeborgh και Λεωνίδας Μπόμπολας, να προσέλθουν σε διάλογο πριν από την καταληκτική ημερομηνία της Παρασκευής 26 Μαρτίου 2021 «οπότε και θα προτείνουμε νέο Διοικητικό Συμβούλιο», ώστε να βρεθεί κοινή λύση.

Όπως αναφέρει η πλευρά των εφοπλιστών η ανάγκη αυτή εκπορεύεται από την «ανησυχία» τους για την κατάσταση στην οποία έχει εμπλακεί η εταιρία αλλά και για την αντιμετώπιση των προκλήσεων του μέλλοντος και, όπως υποστηρίζουν, «η πρότασή μας, διασφαλίζει την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου που θα συγκεντρώνει την μέγιστη δυνατή συναίνεση».

Ακολουθεί η ανοιχτή επιστολή της Greenhill Investment Limited:

«Ως βασικοί μέτοχοι της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, μιας μεγάλης εταιρείας, εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών η οποία δραστηριοποιείται σε διάφορους τομείς, σε δεκάδες χώρες, έχουμε ευθύνη όχι μόνον για τα κεφάλαια που έχουμε επενδύσει αλλά και ευρύτερα για την πορεία και την συμβολή της στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Έχουμε ήδη εξαντλήσει κάθε προσπάθεια συνεννόησης και αισθανόμαστε την ανάγκη να ενημερώσουμε το επενδυτικό κοινό για μια πρωτοβουλία συναίνεσης που απευθύνουμε προς τους άλλους δύο μεγάλους μετόχους.

Παρακολουθούμε με ανησυχία την κατάσταση στην οποία έχει εμπλακεί η εταιρεία και καλούμε ανοικτά, ως βασικοί μέτοχοι τους δύο μεγάλους μετόχους μειοψηφίας Reggeborgh Invest B.V. και Λ. Μπόμπολα, να προσέλθουν σε διάλογο πριν από την καταληκτική ημερομηνία της Παρασκευής 26 Μαρτίου οπότε και θα προτείνουμε νέο Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.), προκειμένου να συμφωνήσουμε σε κοινή λύση.

Πιστεύουμε στην ανάγκη διεύρυνσης του Διοικητικού Συμβουλίου, ώστε να γίνει 11μελές και κυρίως να έχει συμμορφωθεί με τα κριτήρια καταλληλότητας που ορίζουν η νομοθεσία και οι ορθές πρακτικές εταιρικής διακυβέρνησης.

Η πρότασή μας διασφαλίζει την ανάδειξη Διοικητικού Συμβούλιου που θα συγκεντρώνει την μέγιστη δυνατή συναίνεση που είναι αναγκαία ώστε να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις του μέλλοντος.

Πιστεύουμε ότι η πρότασή μας εκφράζει και τις επιθυμίες της συντριπτικής πλειοψηφίας των μετόχων της εταιρίας που προσβλέπουν στην δυναμική αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας μακριά από άγονες αντιπαραθέσεις.»

Διαβάστε ακόμη:

Χάρης Βαφειάς: Ο «Χάρι Πότερ» της αμερικανικής χρηματαγοράς – 16 χρόνια στην Wall Street

Σαχίν (BioNTech): Στα τέλη καλοκαιριού δεν θα χρειαζόμαστε lockdowns

Τουρισμός: Βήμα-βήμα το άνοιγμα και ο στόχος επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου