Επιχειρήσεις

Ελλάκτωρ: Απερρίφθη μία ακόμη αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της Greenhill

  • newsroom


Κατά των αποφάσεων της Γ.Σ. της 22ας Ιουνίου – Πρόκειται για την τρίτη αίτηση που απορρίπτεται - Η εκδίκαση της αγωγής ορίστηκε για τις 17 Αυγούστου - Η ανακοίνωση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ

Απερρίφθησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε αιτηθεί η πλευρά των εφοπλιστών Δ. Μπάκου- Γ. Καυμενάκη (Greenhill) κατά των αποφάσεων της Γ.Σ. της Ελλάκτωρ της 22ας Ιουνίου.

Η Greenhill Investments ζητούσε η ακύρωση της ετήσιας γενικής συνέλευσης στις 22 Ιουνίου. Όπως είχε ανακοινωθεί από την Ελλάκτωρ, η Greenhill είχε καταθέσει την Τετάρτη 21.07.2021 ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών αγωγή ακύρωσης των αποφάσεων της από 22.06.2021 Τακτικής Γενικής Συνέλευσης και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων με αυτοτελές αίτημα προσωρινής διαταγής κατά της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε.

«Η εταιρεία θεωρεί ότι η υπό κρίση αγωγή και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, είναι νόμω και ουσία αβάσιμες», είχε αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ελλάκτωρ.

Τα ασφαλιστικά μέτρα εκδικάστηκαν στις 3 Αυγούστου και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες απερρίφθησαν.

Πρόκειται για την τρίτη αίτηση – για διαφορετικές αιτιολογίες η καθεμία – της Greenhill που απορρίπτεται το τελευταίο διάστημα.

Να σημειωθεί πως η εκδίκαση της αγωγής ορίστηκε για τις 17 Αυγούστου.

Εν τω μεταξύ, όπως ανέφερε νωρίτερα το newmoney, με επιτυχία ολοκληρώθηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, καταγράφοντας υπερκάλυψη κατά 2,2 φορές του ποσού των 120,5 εκατ. Ευρώ. Επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται σήμερα το μεσημέρι σε σχέση με την κατανομή των αδιαθέτων ενώ μεθαύριο Παρασκευή, θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΛΑΚΤΩΡ για το τυπικό της υπόθεσης.

Η ανακοίνωση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ

«Η Διοίκηση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι, το αίτημα προσωρινής διαταγής της μετόχου Greenhill Investments Limited κατά της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. για την αναστολή των αποφάσεων της από 22.06.2021 Τακτικής Γενικής Συνέλευσης, απορρίφθηκε σήμερα από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.
Περαιτέρω, η Εταιρεία θεωρεί ότι η υπό κρίση αγωγή και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, είναι νόμω και ουσία αβάσιμες.
Σημειώνεται ότι είναι η τρίτη φορά που νομικές ενέργειες εναντίον αποφάσεων της διοίκησης από τον συγκεκριμένο μέτοχο απορρίπτονται από Ελληνικά Δικαστήρια.
Η διοίκηση της Εταιρείας παρόλες τις παρελκυστικές και επαναλαμβανόμενες πρακτικές, που έχουν προφανή στόχο τη δημιουργία λανθασμένων εντυπώσεων, δηλώνει προσηλωμένη στην επίτευξη των εταιρικών στόχων και στην δημιουργία μακροπρόθεσμης αξίας για όλους τους μετόχους».

Διαβάστε ακόμα:

Ποιες αλυσίδες πολυτελείας ετοιμάζουν απόβαση στην Ελλάδα

Jumbo: Πυρά Βακάκη κατά μεταφορικών εταιρειών – Η κίνηση «ματ» που τον έσωσε

Ηλεκτρονική απάτη: Ακολούθησε τις οδηγίες μέσω SMS – 5.800 ευρώ έκαναν «φτερά»