Επιχειρήσεις

Ελλάκτωρ: Υπερκαλύφθηκε η ΑΜΚ – Πώς θα κατανεμηθούν τα αδιάθετα

  • newsroom


Κατά 2,2 φορές - Σύμφωνα με πηγές της εταιρείας, η επιτυχία της ΑΜΚ αποδεικνύει το κλίμα εμπιστοσύνης στις προοπτικές ανάπτυξης της Ελλάκτωρ αλλά και της ελληνικής οικονομίας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, καταγράφοντας υπερκάλυψη κατά 2,2 φορές του ποσού των 120,5 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για την πρώτη αύξηση κεφαλαίου με 100% ιδιωτικά κεφάλαια. Στην ΑΜΚ εκτός των Reggerborgh και Greenhill, συμμετείχε σύμφωνα με πληροφορίες και ο εφοπλιστής Διαμαντής Διαμαντίδης.

Σύμφωνα με πηγές της εταιρείας, η επιτυχία της ΑΜΚ αποδεικνύει το κλίμα εμπιστοσύνης στις προοπτικές ανάπτυξης της εταιρείας αλλά και της ελληνικής οικονομίας, αλλά και στον στρατηγικό σχεδιασμό της νέας Διοίκησης του Ομίλου που στόχο έχει να δημιουργήσει σημαντικές υπεραξίες για τους μετόχους.

Σήμερα, στο μεταξύ, θα ανακοινωθεί η κατανομή των αδιαθέτων, τα οποία αναμένεται αναμένεται ότι θα τα καλύψουν και οι δύο μέτοχοι (οι Ολλανδοί της Reggeborgh και οι εφοπλιστές Δ. Μπάκος και Γ. Καϋμενάκης), προκειμένου να ανεβάσουν τα ποσοστά τους. Εντός της ημέρας αναμένεται να μάθουμε σε τι ποσοστά θα φτάσουν, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η πλευρά των Μπάκου – Καϋμενάκη θα φτάσει στο 32%, ενώ οι Ολλανδοί ακόμα παραπάνω, ίσως στο 35-36% ώστε να συνεχίσουν να είναι μεγαλομέτοχοι.

Η μετοχή ενισχύθηκε χθες κατά 7% και το τελευταίο διήμερο κατά σχεδόν 13%. Σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς, αγοραστής ήταν η Reggeborgh, ώστε να αποκτήσει μεγαλύτερο ποσοστό από τους δύο εφοπλιστές και έτσι να αποκτήσει περισσότερα αδιάθετα.

Επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται σήμερα το μεσημέρι σε σχέση με την κατανομή των αδιαθέτων ενώ μεθαύριο Παρασκευή, θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΛΑΚΤΩΡ  για το τυπικό της υπόθεσης.

Πώς θα διατεθούν τα κεφάλαια της αύξησης

Με την ολοκλήρωση της ΑΜΚ, τα καθαρά έσοδα – μετά την αφαίρεση εξόδων 1,6 εκατ. ευρώ – θα ανέλθουν σε 118,9 εκατ. ευρώ και εξ αυτών τα 98,6 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της 100% θυγατρικής ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ, εντός 3 μηνών από την ολοκλήρωση της αύξησης και ποσό περίπου 20,3 εκατ. θα διατεθεί για τη χρηματοδότηση νέων επενδύσεων στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, εντός 12-18 μηνών.

Διαβάστε ακόμη:

Commerzbank: Απώλειες 527 εκατ. ευρώ στο δεύτερο τρίμηνο

Ανδρέας Μιχαλόπουλος: Σταδιακή ανάκαμψη της ναυλαγοράς δ/ξ από το δ’ τρίμηνο του 2021

OTE: Σε υψηλά 13 ετών η μετοχή – «D-day» για Ρουμανία και επιδόσεις 6μηνου