H συμμετοχή σε δημόσιους διαγωνισμούς και η αποκατάσταση της ομαλότητας στην αγορά των κατασκευών αλλά και στους υπόλοιπους τομείς δραστηριότητας επισπεύδουν τις διαδικασίες για την συγκρότηση των διοικητικών συμβουλίων στις θυγατρικές του ομίλου Ελλάκτωρ.

Μία εβδομάδα, μετά τις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης που έφεραν τις μεγάλες διοικητικές και μετοχικές αλλαγές, χθες αποφασίστηκε η νέα σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου του κατασκευαστικού βραχίονα του ομίλου με την επιστροφή του κ. Λεωνίδα Μπόμπολα και την ισχυρή παρουσία σε αυτό του κ. Χρίστου Παναγιωτόπουλου.

Ο μέτοχος μειοψηφίας της Ελλάκτωρ και δεύτερος βασικός μέτοχος της REDS, αναλαμβάνει Πρόεδρος της κατασκευαστικής εταιρείας με εκτελεστικές αρμοδιότητες. Στην θέση του διευθύνοντος συμβούλου τοποθετείται ο κ. Γιώργος Κοτούλας εκ των στενών συνεργατών του κ. Παναγιωτοπούλου ενώ μέλη του ΔΣ αναλαμβάνουν οι κύριοι Λεωνίδας Μπόμπολας, Κώστας Τούμπουρος,  Έντουαρντ Σαραντόπουλος και ο κ. Γιάννης Μαριόλος από την παλιά φρουρά στελεχών της εταιρείας και ο άνθρωπος που χειρίζεται τη σύμβαση της Ψυτάλλειας.

Η συγκρότηση νέου ΔΣ κρίθηκε απαραίτητη από την στιγμή που η εταιρεία ήταν ακέφαλη αφού είχαν παραιτηθεί την περασμένη εβδομάδα από τη θέση του Προέδρου ο κ. Αναστάσιος Καλλιτσάντσης αλλά και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος κ. Αλέξανδρος Εξάρχου. Η εταιρεία έπρεπε να έχει συγκροτήσει νέο ΔΣ για να μπορέσει να συμμετάσχει αύριο και σε σχετικό διαγωνισμό.

Από τα θέματα που ιεραρχεί η νέα διοίκηση είναι η επιστροφή της εταιρείας στην κανονικότητα, κάτι που προϋποθέτει την εξομάλυνση των σχέσεων με τις τράπεζες για τη έκδοση εγγυητικών επιστολών και την αποπληρωμή προμηθευτών και υπεργολάβων αλλά και την ενίσχυση της ρευστότητας για να καλυφθεί η μεγάλη μαύρη τρύπα της εταιρείας. Στην πρόσφατη γενική συνέλευση αναφέρθηκε από την απερχόμενη διοίκηση ότι οι υποχρεώσεις σε τρίτους φτάνουν τα 250 εκατ. ευρώ.

Άμεσες θα είναι και οι αλλαγές και στις θυγατρικές της ΑΚΤΩΡ, Τομή και Άκτωρ FM αλλά και στην Ηλέκτωρ με ισχυρή παρουσία στα έργα περιβάλλοντος και διαχείρισης αποβλήτων. Πρωταγωνιστικό ρόλο στην  θυγατρική του ομίλου που αποτελεί «αγαπημένο παιδί» αλλά και δραστηριότητα που ανέπτυξε τα προηγούμενα χρόνια, θα έχει όπως φαίνεται ο κ. Μπόμπολας.

Θα ακολουθήσει η Άκτωρ Παραχωρήσεις που αποτελεί το βαρύ πυροβολικό του ομίλου στα μεγάλα οδικά έργα και πρόσφατα και στην Μαρίνα Αλίμου αλλά και η αλλαγή του διοικητικού συμβουλίου της REDS για την οποία η Ελλάκτωρ έχει ζητήσει σύγκλιση γενικής συνέλευσης.

Για την REDS εκκρεμεί και η πώληση ακινήτου στην Ρουμανία, απόφαση που έλαβε στις 22 Γενάρη η συνέλευση των μετόχων και θέμα στο οποίο έχει εναντιωθεί ο κ. Παναγιωτόπουλος. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ζήτημα του ακινήτου θα επανέλθει ξανά προκειμένου να δοθεί χρόνος στην εταιρεία να αξιολογήσει τα δεδομένα πριν προχωρήσει στην πώληση.

Διαβάστε ακόμη:

Οι λοιμωξιολόγοι, ο «legend», το ξενοδοχείο στις Άλπεις, η ξανθιά τραπεζίτισσα και τα… αδέσποτα

Έρευνα Focus Bari: «Θυσία» στον βωμό της πανδημίας οι κοινωνικές σχέσεις για το 40% των Ελλήνων

Cosmote TV: Με 575 χιλ συνδρομητές συνεχίζει με νέες παραγωγές κι ενισχύει το Cosmote History