Επιχειρήσεις

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Επιχειρείται να αποπροσανατολιστεί η επενδυτική κοινότητα

  • newsroom


Η ώρα των σοβαρών αποφάσεων πράγματι έχει έρθει για όλους και για όλα, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κατασκευαστικός όμιλος

Με βαριές κατηγορίες κατά της Greenhill Investments Limited στρέφεται το Δ.Σ. της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. υποστηρίζοντας ότι αντί “να απαντήσει θετικά ή αρνητικά για την συμμετοχή της στο ομόλογο όπως ζητήθηκε από όλους τους μετόχους, προχώρησε σε απειλητικά μηνύματα προς την διοργανώτρια τράπεζα θέτοντας πλήθος νομικών ερωτημάτων, προειδοποιώντας ακόμα και με ποινικές διώξεις σε περίπτωση έκδοσης ομολόγου, ουσιαστικά προσπαθώντας να ακυρώσει την ενδιάμεση χρηματοδότηση της θυγατρικής εταιρίας ΑΚΤΩΡ”.

Αναλυτικά, το Δ.Σ. της εταιρείας αναφέρει τα εξής:

“Το νέο Δ.Σ της εταιρείας ΕΛΛΑΚΤΩΡ συνεχίζει συστηματικά τις προσπάθειες του ώστε να δοθούν άμεσες λύσεις στα επείγοντα ταμειακά θέματα της θυγατρικής εταιρίας ΑΚΤΩΡ.

Δυσάρεστη έκπληξη μας προκάλεσε η πληροφορία ότι αντί ο μέτοχος Greenhill Investments Limited να απαντήσει θετικά ή αρνητικά για την συμμετοχή της στο ομόλογο όπως ζητήθηκε από όλους τους μετόχους, προχώρησε σε απειλητικά μηνύματα προς την διοργανώτρια τράπεζα θέτοντας πλήθος νομικών ερωτημάτων, προειδοποιώντας ακόμα και με ποινικές διώξεις σε περίπτωση έκδοσης ομολόγου, ουσιαστικά προσπαθώντας να ακυρώσει την ενδιάμεση χρηματοδότηση της θυγατρικής εταιρίας ΑΚΤΩΡ.

Παράλληλα, επιχειρείται να αποπροσανατολιστεί η επενδυτική κοινότητα αποδίδοντας την μη ολοκλήρωση της προσπάθειας διασφάλισης της ενδιάμεσης χρηματοδότησης σε τρίτους μετόχους, όταν με δική της αποκλειστικά παρέμβαση αναβλήθηκε η πρόσφατη ΓΣ και κατ’ επέκταση η σχετική απόφαση επί της προτεινόμενης ΑΜΚ, η οποία και συνιστούσε ευλόγως κύρια προϋπόθεση.

Η ώρα των σοβαρών αποφάσεων πράγματι έχει έρθει για όλους και για όλα”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε περισσότερα

Ποιες περιοχές της Ελλάδας κρατούν τα… σκήπτρα των καταθέσεων – Πόσο αυξήθηκαν τα ποσά ανά λογαριασμό

Grecotel: Προχωρά στην εξαγορά πέντε Resort σε Μύκονο και Κέρκυρα – Επένδυση €104 εκατ.

Lockdown: Τι αλλάζει τις καθημερινές – Πότε επιτρέπεται η μετακίνηση από δήμο σε δήμο (vid)